A Pozsony I. Járási Bíróság felmentette Marian K. vállalkozót a vád alól az ún. cetlik ügyében. A bíróág szerint nem történt bűncselekmény. A döntés nem jogerős, az ügyész fellebbezett.

(pixabay)

A szenátus elismerte, hogy a cetlik szerzője Marian K. Az is bizonyosságot nyert, hogy Peter Tóth, a Szlovák Információs Szolgálat volt tagja hozzájutott az irományokhoz. Az üzenetküldést azonban a bíróság nem tekinti bűncselekménynek.

“Az, hogy Marian K. valamilyen módon üzenetet küldött a börtönből, a szenátus elnöke szerint még nem jelenti az igazságszolgáltatás akadályozását”

– közölte Marek Filo, a szenátus elnöke.

A bíróság döntését azzal indokolta, hogy Marian K. a cetlik küldése idején nem volt ún. kollúziós letartóztatásban. A bíróság felhívta a figyelmet az ügyben felmerülő logikai ellentmondásokra is. Filo rámutatott, hogy Tóth tanúvallomása nem volt teljesen összhangban a cetlik tartalmával. Hangsúlyozta, hogy akkor történt volna bűncselekmény, ha Marian K. arra akarta volna kényszeríteni a tanút, hogy hamisan tanúzzon a televíziós váltók ügyében.

“Ez azonban nem nyert bizonyosságot”

– tette hozzá a szenátus elnöke.

A döntés nem jogerős, fellebbezni 15 napon belül lehet. Ronald Kutiš, a Trencséni (Trenčín) Kerületi Ügyészség ügyésze már élt a lehetőséggel. Az ügyész korábban 22 év ún. összegző büntetést kért a vádlottra a cetlik ügyében. Ez már tartalmazta volna a váltóhamisításért kiszabott, 19 év szabadságvesztést is.

Marian K. az ügyvédein keresztül küldhetett üzeneteket a börtönből, amikor letartóztatásban volt a váltóhamisítási üggyel összefüggésben. A vád szerint az üzenetküldéssel bizonyos személyeket akart befolyásolni, hogy szabadlábra kerüljön.


tasr

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.03.22.

Az Úri muri bemutatója a Komáromi Jókai Színházban

Ma mutatja be a Komáromi Jókai Színház Móricz Zsigmond Úri muri című zenés színművét. Az előadást Bagó Bertalan…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb