Májusban tartják a felvételi vizsgákat a gimnáziumokban, a szakközépiskolákban, a művészeti középiskolákban és a konzervatóriumokban. A sportiskolák a márciustól májusig tartó időszakra tervezik a felvételit – tette közzé honlapján az oktatási minisztérium.

A tehetségvizsgával nem járó felvételik első időpontja május 2. vagy 3., a második május 9. vagy 10. A tehetségvizsgával járó felvételik első időpontja május 4-6., a második május 11-13.

A sportiskolákban két szakaszban zajlanak majd a tehetségvizsgák. Az első, amely a sportteljesítményre összpontosít, március 21-től április 14-ig tart. A második, a pszichológiai felmérés május 4. és 6. között, majd május 11. és 13. között zajlik.

A 2022/2023-as tanévre vonatkozó felvételi eredmények közzétételének határideje május 18. – közölte az oktatási minisztérium.


tasr

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb