Zuzana Čaputová államfő a közösségi hálón szólította fel az orosz katonákat és parancsnokokat, hogy vessenek véget az ukrajnai háborúnak. Úgy véli, minden egyes elvesztegetett civil élet arról tanúskodik, hogy az üzenetének címzettjei megsértik a katonai fegyelmet, és elveszítik a tiszti becsületüket.

Zuzana Čaputová szlovák államfő (fotó: tasr)

“Orosz katonák, parancsnokok, mindenki, akit érint, ha még érzitek magatokban az emberség maradékát, élesszétek fel, és vessetek véget ennek a szörnyű háborúnak. Minden újabb nappal növelitek a sebzett lelkű és sérült testű nők, gyerekek, ártatlanok seregét. A védtelenek bántalmazása a legnagyobb gyengeség jele”

– fogalmazott az elnök asszony. Čaputová elítélte a katonai agressziót.

“Már csak a nők, gyerekek, civilek tucatjainak arcát látom, akiknek óriási fájdalmat kell elviselniük. Emberek lelkét látom magam előtt, akiket örökre megsebzett a szenvedés”

– tette hozzá.

Vajon lesz következménye a felszólításnak?



tasr

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb