Eduard Heger (OĽANO) kormányfő, aki átmenetileg az oktatásügyi minisztériumot is vezeti, arról biztosított, hogy az iskolák nem zárnak be az emelkedő energiaárak miatt.

Szerdán azt az utasítást adta, hogy minden iskola küldje el neki, hogy pontosan mekkora az évi áramfogyasztása. Ezt a szerdai kormányülés után közölte.

„Hogy össze tudjuk számolni, milyen hatással lesz a költségvetésre”

– magyarázta Heger. Szerinte ezt a fogyasztás alapján lehet megtudni.

Elmondta: ha megkapja ezeket az információkat, továbbítja a gazdasági és a pénzügyi tárcához.

Heger szerint nem engedhetik meg, hogy ismét távúton folyjon a tanítás, mint a pandémia idején.

Megismételte: az egészségügy és az oktatásügy nem csak az ő, hanem az egész kormány prioritása.

„Azt gondolják, hogy az iskolásokat és a hallgatókat hagyjuk majd fagyoskodni az iskolákban? Azt gondolják, hogy a pácienseket hagyjuk majd fagyoskodni a kórházakban? Szó sem lehet róla”

– jelentette ki.

Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszter a kormányülés után azt közölte, hogy a kormány megszabja az energiaárak maximális összegét, vagy minél lejjebb viszi az árakat.

„Biztosítani szeretnék minden szociális szolgáltatást nyújtó intézményt, az egész közszférát, és természetesen a háztartásokat is, hogy olyan intézkedéseket készítettünk elő, amelyeknek köszönhetően mindenki ki fogja tudni fizetni az áram, a fűtés és a gáz árát. A megoldás alapja, hogy árplafont szabunk meg, vagy pedig a lehető leglejjebb visszük le az árakat. Ezen dolgozunk, az intézkedések elkészültek”

– pontosított.

Mint elmondta: jövő héten a parlament elé terjesztik azt a törvényjavaslatot, amely nemcsak a háztartások, hanem a közszféra és a gazdasági ágazatok számára is lehetővé teszi az energiaárak felső határának a meghatározását.




tasr

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb