A krétatábla nemcsak iskolába való. Jó pár éve már, hogy megjelentek a lakberendezésben a krétatábla festékkel lekent falak, konyhában, dolgozószobában, de még hálószobában is használhatunk krétatábla festéket. A táblákra bármilyen mintát rajzolhatunk, így bármikor megváltoztathatjuk a helyiség hangulatát.

Aki elég bátor, és nagyon világos terekkel rendelkezik, bátran kenjen le akár egy egész falfelületet. Néhány irka-firka, vagy kreatív rajz igazán bohókássá tudja tenni otthonunkat.

Krétatábla festékkel lefesthetünk egy falapot is, vagy egy képkeret farost lemezét, így egyedi táblát rakhatunk dolgozósarkunkba, vagy a gyerekek íróasztalához. Aki nem szeretne festeni, kaphatóak öntapadós, különböző méretű, formájú öntapadó matricák, melyre szintén krétával vagy krétafilccel írhatunk. A krétafal-krétafilc kombóval vigyázzunk: ha krétafilcet használunk, az mindig kicsit beszívódik a felületbe, nem fogjuk tudni tökéletesen letörölni. A krétával nincs ilyen gond, a krétapor mindig tökéletesen letörölhető a felületről.

A krétatáblák nemcsak a gyerekszobákban, de a konyhákban is reneszánszukat élik. Írhatunk rá bevásárló listát, kedves üzeneteket, de az inspiráló idézetek is nagyon személyessé tudják tenni a konyhát.

Hol szerezhetünk krétatábla festéket?

Minden festékbolt tart klasszikus zöld vagy fekete táblafestéket, de hobbiboltokban, művészellátó boltokban különböző színű táblafestékeket is találunk. Már kaphatóak sprayfesték formájában is, ami megkönnyíti a munkát. Sőt, mi magunk is készíthetünk, nincs másra szükségünk, mint akrilfestékre és szintén hobbiboltból beszerezhető 3D porra. A festéket csomómentesre keverjük a porral, majd ezzel legalább 2 rétegben kenjük le a festendő felületet. Ha kész, finomabb csiszolópapírral csiszoljuk simára a felületet, és kezdhetünk is rajzolgatni.


Drab Melinda
www.tetoalatt.blogspot.com

Címkék: , , , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.14.

Kutatás az Ipoly mente kultúrális életéről – Mondja el véleményét!

Győry Zsófi Nyugat-Magyarországról származik, végzős egyetemi hallgató Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetem. Idén szerzi meg diplomáját közösségszervezés-szakon. Mivel…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb