Eklektika – amikor minden lehetséges - Reflex24

Az eklektika különböző korok, irányzatok egyvelegét jelenti. Ez az egyik legmerészebb, és egyben legnehezebb műfaj is, megteremtéséhez biztos kézre, és nagyon jó ízlésre van szükségünk.

(fotó: lakberendezes.hu)

Vitathatatlan, hogy a művészlelkek és a különcök stílusa. Meghökkentő és egyedi, egyfajta lázadás a kispolgáriság ellen. Látszatra össze nem illő bútorokat párosít, melynek eredménye mindig figyelemfelkeltő, szokatlan. Egyediségünket leginkább ezzel az irányzattal tudjuk kifejezni.

Nincs meghatározott színvilága, lehet nagyon harsány, használhatunk komplementer színeket, de lehet nagyon egységes is, amit egy szín különböző árnyalataival érhetünk el. Ezzel kiválóan meg tudjuk teremteni a közös nevezőt, amely egyfajta keretbe foglalja elképzelésünket. A kontrasztok kifejezetten jól állnak ennek a stílusnak. Anyaghasználatban is a bátrak lehetünk, a matt felületek mellé tegyünk csillogó, fényeset, a hidegebb felületek mellé puhább, melegebb érzést adó textileket.

(fotó: lakberendezes.hu)

Ebben az irányzatban is nagyon fontos, hogy harmóniát teremtsünk, melyben érvényesül a lázadó művész, a bátor álmodozó és a bohém egyéniség. Távoli korok darabjainak kombinációjával is elérhetjük, hogy otthonunk végtelenül letisztult és elegáns legyen.

Az eklektika az egyéniségek stílusa. Híres designerek előszeretettel alkalmazzák, munkáik látványos megoldásokat tartalmaznak, mely minden társadalmi konvenciókkal szembemegy.

(fotó: leatherexpres.hu)

A stílusra jellemző:

  • Egymástól távol eső korok bútorai
  • Minimum 3 irányzat alkalmazása
  • Alapfeltétel a kellő nagyságú tér
  • Legyen egy jól kivehető alapstílus, alapkoncepció
  • Össze nem illő tárgyak kombinációja
  • A színek nem határolhatóak be
  • Biztos, hogy tetten érhető a művészet az enteriőrben

Ha egyedi, elbűvölő otthonra vágyunk, legyünk bátrak, de most is alapfeltétel: kerüljük a túlzsúfoltságot, a  lényeg mindig az egyenúly és a jóérzés.


További cikkek a témában itt.

Címkék: , ,

Hozzászólok
Olvasta már?
2020.07.04.

A levendula csodájára járhatunk Lekéren

A levendula az egyik legváltozatosabban használt gyógy-, fűszer- és dísznövény, melyet számtalan módon felhasználhatunk, de amit csupán nézni vagy…

2020.07.06.

Bemutatjuk az Unlimited Souls együttest

Csábon a zenélésnek mindig is nagy hagyományai voltak, s ez alól a jelenkor sem kivétel. Nem is kell…

2020.07.05.

Hogyan értékelik az oktatási államtitkárral folytatott megbeszélést?

A hét elején már adtunk hírt az ipolysági munkaértekezletről, akkor Filip Mónika oktatásügyi államtitkárt és az esemény szervezőit…

2020.07.03.

R7: szomorú hírek “autópályaügyben”

A napokban tette közzé az INEKO (Portál o diaľniciach a železniciach) a honlapján az egyes, még megépítendő autópálya-szakaszok kivitelezésének tervezett…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb
Programajánló
No event found!