Illusztráció (fotó: REflex24)

A besztercebányai (Banská Bystrica) egyházmegye területén fekvő fekete járásokban felmentést kaptak a hívők a vasárnapi és a parancsolt ünnepeken tartott miséken való részvételi kötelezettség alól. Erről Marián Chovanec püspök döntött, dekrétuma visszavonásig érvényes – tájékoztatott honlapján a Szlovák püspöki Konferencia irodája.

A felmentés érvényes a piros és a bordó járásokban azokra a hívőkre is, akik a lé-számkorlátozások miatt nem tudnak részt venni a miséken, ehelyett egyedül vagy családi körben imádkozzanak.

Chovanec emlékeztetett, hogy az Úr napját így is meg kell szentelni, és

„a vasárnap legyen a hívek számára az a nap, amelyet családjukkal és szeretteikkel töltenek, rájuk áldozzák idejüket és gondoskodnak róluk, főleg ha a hét többi napján kevés lehetőség van erre”.


TASR

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.03.22.

Az Úri muri bemutatója a Komáromi Jókai Színházban

Ma mutatja be a Komáromi Jókai Színház Móricz Zsigmond Úri muri című zenés színművét. Az előadást Bagó Bertalan…

2024.03.28.

Generációk közötti párbeszéd és tudásátadás fiataloknak

A RE-START egy adott földrajzi régióra koncentráló akcióterv, amelyben több települési önkormányzat, közigazgatási szerv, gazdasági szereplő és civil…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb