Ha egy páciensek sürgős orvosi ellátásra van szüksége, fontos, hogy könnyen és a lehető leggyorsabban eligazodjon a kórházban. A nagyobb, több pavilonnal rendelkező kórházakban, mint például a lévai is, probléma merülhet fel ilyen téren, különösen az idősebb látogatók esetében, akiknek a magyar az anyanyelvük, ezért nehézséget okozhat a tájékozódás a navigációs táblákon. A lévai kórház (AGEL) vezetése ezért úgy döntött, hogy a nehézségek kiküszöbölése végett kétnyelvű táblákkal segítik a tájékozódást.

fotó: agel.sk

“Az volt a célunk, hogy fokozatosan kétnyelvű feliratokat helyezzünk el a kórház területén és pavilonjaiban. A pavilonok tájékozódási tábláin már most is kétnyelvű szövegek láthatók. A poliklinika földszintjén gyógyszertár kétnyelvű feliratozása is megvalósult. Készülnek a nagyméretű tájékoztató táblák, a betegelosztó és a sürgősségi betegfelvétel feliratai, és fokozatosan sor kerül a rendelőkre is”

– tájékoztatott a lévai kórház igazgatója, MUDr. Ján Belanský.

Belanský hozzátette, a kórház területén és a pavilonokban fokozatosan helyezik ki a kétnyelvű feliratokat, már a sürgősségi és a radiodiagnosztikai osztályon is vannak ilyen táblák.

„A kétnyelvű tájékoztatás a lévai egészségügyi intézmény és az esztergomi kórház határon átnyúló együttműködési projektjének része, valamint az is indokolja a döntést, hogy egyre több páciens érkezik a lévai kórházba a megye déli, magyarlakta településeiről”

– magyarázta a kórház igazgatója.



tasr/agel.sk

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb