Zachar Pál, Ipolyság város polgármestere és a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda képviselője november 9-én együttműködési megállapodást írt alá Ipolyságon. “Ipolyság ezidáig nem pályázott közvetlenül határon túli forrásokra, csak az országon belül elérhető forrásokat vonta be a városi költségvetésbe. Idén “masszívan elkezdtünk terjeszkedni” külföldön, felvittük Ipolyságot a nemzetközi térképre” – olvasható az Ipoly menti város Facebookon közzétett közleményében.

Mint írják, a közelmútban a meglévő három magyarországi testvértelepülés (Vár, Veresegyház, Héhalom) mellett stratégiai partnerség köttetett Balassagyarmat városával, a csehországi Bystřice nad Pernštejnem városával, s hamarosan lengyel partnerség is kiépül.

A Magyar Fejlesztésösztönző Iroda a jövőben szakmai segítséget nyújt ahhoz, hogy Ipolyság közvetlenül tudjon lehívni uniós forrásokat városfejlesztési célokra. Kiemelt cél az Interreg forrásokhoz való hozzáférés, és a sikeres pályázás lehetőségének javítása, különösen a potenciális források feltérképezése és bemutatása, valamint a pályázati projektmenedzsment feladatok ellátása kiemelt jelentőségű.

Kezdetben az épített örökség fejlesztése, a zöld területek revitalizációja, energiahatékonyság és zöldítés élvez prioritást. Az első eredmények év végén, illetve tavasszal várhatók.

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2023.11.28.

December 1-től kezdik kifizetni a 300 eurós nyugdíjkiegészítést

A Szociális Biztosító december 1-jével megkezdi a rendkívüli, 300 eurós nyugdíjkiegészítés folyósítását, és december 20-ig minden jogosult megkapja…

2023.11.29.

A Fő téri nagyparkoló a városi műjégpálya felállítása miatt az esti órákban lezárásra kerül

Értesítjük a tisztelt lakosságot, hogy 2023. november 29-én és 2024. január 7-én a Fő téri parkoló a városi…

2023.11.29.

SacheRock Underground fesztiválsorozat Zselízen

Míg a zselízi Sacher-ház történelmi épülete egyre épül-szépül és nyeri vissza eredeti, monarchista arculatát, addig a kulturális és…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb