Zachar Pál, Ipolyság város polgármestere és a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda képviselője november 9-én együttműködési megállapodást írt alá Ipolyságon. “Ipolyság ezidáig nem pályázott közvetlenül határon túli forrásokra, csak az országon belül elérhető forrásokat vonta be a városi költségvetésbe. Idén “masszívan elkezdtünk terjeszkedni” külföldön, felvittük Ipolyságot a nemzetközi térképre” – olvasható az Ipoly menti város Facebookon közzétett közleményében.

Mint írják, a közelmútban a meglévő három magyarországi testvértelepülés (Vár, Veresegyház, Héhalom) mellett stratégiai partnerség köttetett Balassagyarmat városával, a csehországi Bystřice nad Pernštejnem városával, s hamarosan lengyel partnerség is kiépül.

A Magyar Fejlesztésösztönző Iroda a jövőben szakmai segítséget nyújt ahhoz, hogy Ipolyság közvetlenül tudjon lehívni uniós forrásokat városfejlesztési célokra. Kiemelt cél az Interreg forrásokhoz való hozzáférés, és a sikeres pályázás lehetőségének javítása, különösen a potenciális források feltérképezése és bemutatása, valamint a pályázati projektmenedzsment feladatok ellátása kiemelt jelentőségű.

Kezdetben az épített örökség fejlesztése, a zöld területek revitalizációja, energiahatékonyság és zöldítés élvez prioritást. Az első eredmények év végén, illetve tavasszal várhatók.

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.06.14.

Van elég vízhozama a Garamnak a Mohi atomerőmű 3-4. blokkjának ellátásához?

Foto: Slovenske elektrárne a.s. Az ukrán háború ráébresztette a világot, hogy mennyire is sebezhetőek vagyunk energetikailag, még Európában…

2024.06.14.

EP-választás után: változik-e Brüsszel irányvonala?

Fotó: www.economx.hu Szerte az EU-ban lezajlottak az európai parlamenti voksolások, mint tudjuk, a felvidéki magyarságnak ismét nem lesz…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb