A lévai sportcsarnokban került sor az  ObFZ Levice által  szervezett 17. teremfoci bajnokságra. A megmérettetésen, mely 2020. 1. 12-én került megrendezésre,  immár hagyományosan azok a csapatok vettek részt, akik a VI. Liga területi bajnokságának tabelláján az őszi szezon után az első 8 helyen végeztek.

foto – fotó: Erika Hengericsová

A csoportmérkőzések során jó néhány érdekes meccset láthattunk. A döntőben a hontfüzesgyarmatiaknak 3:2-re sikerült győzniük. A csapatgyőzelmen kívül a füzesgyarmatiak kapusa, Patrik Balogh kapta a bajnokságának legjobb védője címet, míg a legjobb góllövőnek Ján Adami bizonyult a bajnokságon belőtt kilenc góljával.  A futballbajnokság legjobb játékosának járó elismerést Viliam Rakica, a Csejkő játékosa érdemelte ki. 

A bajnokság után a győztes hontüzesgyarmatiak játékosa, Marek Janček értékelte a mérkőzéseket.

“A bajnokságot  8:0-ás győzelemmel kezdtük. A csoportmérkőzések további két találkozója is győzelemmel zárult.  Nem engedtük, hogy az ellenfél komolyabb akciókba kezdjen, így könnyedén jutottunk tovább.  A középdöntő mérkőzése már nehezebbnek bizonyult,  a fakóvezekényiek személyében kemény ellenfelet kaptunk.  Egy-egy lépésükkel, amelynek a futballban nincs helye, megleptek bennünket, ennek ellenére sikerült győznünk. ”

foto – fotó: Erika Hengericsová

A hontfüzesgyarmati játékos a mérkőzés után neheztelt az ellenfél futballistáira.  “A döntőben a csejkőiekkel kerültünk össze, ami rossz ómennek számított, ugyanis az előző két teremfoci bajnokságon már kikaptunk tőlük. Így ezt vehettük visszavágónak is.   A döntő mérkőzést jól kezdtük, s kis idő múlva már  3:0-ra vezettünk. Sajnos ezután engedtük, hogy az ellenfél is játékhoz jusson, így a végeredmény 3:2 lett.  Úgy vélem, idén teljesen megérdemelten nyertük meg a területi bajnokságot.   Patrik Balogh külön díjazásban is részesült a legjobb kapusként, míg Ján Adami a bajnokság legeredményesebb góllövője lett.  Szeretném megköszönni a fiúknak a bajnokságon nyújtott remek teljesítményüket” – nyilatkozott Marek Janček.

A bajnokság legjobb játékosa címet Viliam Rakica érdemelte ki, aki a csejkőiek csapatát erősíti. 

“A bajnokság nagyon magas színvonalon zajlott, a csapatok nagyszerű teljesítményt nyújtottak, s az is  fontos, hogy senki sem sérült meg. Úgy vélem, valamennyien nagyon jól játszottunk. Érdekes párbajokat vívtunk, a szurkolóknak is tetszettek a mérkőzések”

– osztotta meg véleményét a bajnokság után Rakica, majd folytatta: “Számunkra a legnehezebb a Hontfüzesgyarmat ellen játszott döntő volt, már az öltözőben lehetett érezni, hogy elég fáradtak vagyunk. Nehezen jöttünk bele a játékba, már   3:0-ás vesztésre álltunk, nem volt túl rózsás a helyzet, de végül is sikerült  3:2-es végeredményt kiharcolni. A döntőt sajnos nem sikerült megnyernünk, látszott a fiúkon, hogy már elegük van. A bajnokságot a felkészülési időszak egy érdekes részének tartom, s mivel a társaság is nagyszerű, remekül szórakoztunk. Köszönöm a fiúknak és a vezetőségnek, hogy játszhattam. Nincs mit szégyenkezni a játékunk miatt. Remek közös teljesítményt nyújtottunk. Kár, hogy a teljes elégedettség érzéséhez hiányzik az első helyezés” – tette hozzá a 30 éves, vámosladányi születésű játékos.


A bajnokság eredményei:

Hontfüzesgyarmat – Zsember 8:0

Felsőtúr – Csejkő 3:4

Újbars – Garamújfalu 3:3

Garamkeszi – Fakóvezekény 3:6

Hontifüzesgyarmat – Újbars 5:1

Felsőtúr – Garamkeszi 7:6

Zsember – Garamújfalu 3:4

Csejkő – Fakóvezekény 3:3

Hontfüzesgyarmat – Garamújfalu 2:0

Felsőtúr – Fakóvezekény 5:5

Zsember – Újbars 5:2

Csejkő – Garamkeszi 10:3

a 7. helyért

Újbars – Garamkeszi 5:4

1. középdöntő

Hontfüzesgyarmat – Fakóvezekény 4:3

2. középdöntő

Garamújfalu – Csejkő 1:3

az 5. helyért

Zsember – Felsőtúr 5:4

a 3. helyért

Fakóvezekény – Garamújfalu 5:5, büntető rúgásokkal 2:3

Döntő

Hontfüzesgyarmat – Csejkő 3:2



REflex24

Címkék: , , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.14.

Kutatás az Ipoly mente kultúrális életéről – Mondja el véleményét!

Győry Zsófi Nyugat-Magyarországról származik, végzős egyetemi hallgató Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetem. Idén szerzi meg diplomáját közösségszervezés-szakon. Mivel…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb