A garamszentgyörgyi futballcsapat a Lévai Területi Labdarúgó-szövetség (ObFZ) VI. Ligájában szerepel, a csapat a tabella legvégén kullog. Annak ellenére, hogy technikásan játszanak, taktikai hibákat vétenek, amelyek aztán az ellenfél góljához vezetnek, s az ígéretes meccs  vereséggel ér véget.

A tavaszi szezonra való felkészülés hangulatát a garamszentgyörgyiek edzője,  Peter Tóth vázolta fel:

“A csapat január 11-én kezdte el a felkészülést, egyelőre hazai pályán edzünk. Egy új, multifunkciós pálya áll rendelkezésünkre, amit teljes mértékben kihasználunk. Az edzések klasszikus formában a pályán zajlanak, dolgozunk a kondíciónk megerősítésén, valamint a játékstílusunkat is fejlesztjük. Idén is  tervezünk egy összpontosítást Bacsófalván, ahol négy napot töltünk majd el január végén és február elején.   Jelenleg úgy tűnik, hogy a csapatban nem lesz személyi változás, senki sem készül elhagyni minket. Ellenkezőleg, inkább szeretnénk megerősíteni a játékosok sorát, bár ez a téli szünetben elég nehéz, ugyanis csak vendégjátékost hívhatunk, azt is csak a klubja beleegyezésével.”

A csapatnak főleg a támadás terén van szüksége erősítésre. “Az erősítés kérdése egyelőre a megoldási  fázisban tart, nemsokára okosabbak leszünk.  Mindenképpen támadásban erős futballistákat keresünk, ugyanis a gólrúgás az őszi szezonban a gyengénknek bizonyult, ezt tükrözi a tabellán való nem túl hízelgő pozíciónk is. Igyekszünk ezen változtatni. Az anyagiak sajnos korlátoznak minket ebben a törekvésben, de bízunk benne, hogy a játékosokkal folytatott tárgyalások sikeresen végződnek majd” – tette hozzá Tóth.

A csapat jelenlegi helyezése arra ösztönzi a játékosokat, hogy a lehető legtöbb pontot gyűjtsék össze.

“Egyértelműen szeretnék benn maradni a járási bajnokságban. Ugyan vannak veszteségeink, de még bármi lehetséges, s mi pozitívan gondolkodunk. Abban bízunk, hogy hazai pályán majd sikerül pontokat szerezni ellenfeleinktől, hiszen a sorsolás nekünk kedvez, s szeretnénk az Én házam-az én váram mottó alapján játszani, vagyis  hazai pályán szeretnénk pontokat szerezni, idegenben pedig pedig meglepni az ellenfelet. Két héttel a bajnokság kezdete előtt két felkészülési mérkőzést játszunk Vámosladánnyal. Ezzel a csapattal jó kapcsolatban vagyunk, minden évbensor kerül barátságos mérkőzésekre”

– fejezte be az edző, aki hisz abban, hogy a 30. forduló után nem szomorkodni fognak, hanem épp ellenkezőleg, a VI. Ligában maradást ünnepelik majd.


REflex24.sk
forrás: JJ, fotó: Erika Hengeričová

Címkék: , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.03.22.

Az Úri muri bemutatója a Komáromi Jókai Színházban

Ma mutatja be a Komáromi Jókai Színház Móricz Zsigmond Úri muri című zenés színművét. Az előadást Bagó Bertalan…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb