A zselízi futballisták tovább folytatják - Reflex24

Hirdetés

A zselízi csapatnak egy cél lebeg a szeme előtt: emelt fővel befejezni a tavaszi szezont. Ahogy a Városi Sportklub polgári társulás új elnöke, Rák Norbert elárulta, igyekezni fognak összehangolni az új vezetés, valamint az egyes szakosztályok és játékosok munkáját , s természetesen visszaszerezni a közönség elvesztett bizalmát. 

A helyzet nem volt túl rózsás , s bár a folyosókon azt suttogták, a zselízi futballnak vége, nincs szó ekkora tragédiáról. 

“Annyi történt, hogy a Városi Sportklub elnöke, Sokol László beadta a lemondását. Mandátuma 2019. 12. 31-én járt le, s vele együtt a klub bizottságának több tagja is befejezte munkáját. Feltételezem, hogy ez a körülmény vezetett ahhoz, hogy elterjedt a fenti rémhír. Csak egy félreértésről van szó, a nyilvánosság félre informálásáról.  Új projekteket készítettünk elő, már dolgozunk rajtuk, de nem szeretnék semmi bővebbet elárulni” – magyarázta a VSK új elnöke.

Mindenkit biztosított arról, hogy a zselízi futballcsapat folytatja a szezont. 

“A polgármester úrral, Juhász Andrással  megegyeztünk abban, hogy a zselízi futballt újjá kell éleszteni, a szervezetnek és a működésének is  reformokra van szüksége. Sokol úr azért jelentette be lemondását a téli szezonban, mert a bajnokságnak ebben a részében a határidők megengedik, hogy megfontolt döntéseket és meggondolt lépéseket tegyünk.  Gondolok itt az új vezetőség megválasztására vagy azokra az adminisztratív műveletekre, melyek a csapat működéséhez elengedhetetlenek. A nyári szezon alatt ez tulajdonképpen megvalósíthatatlan lenne”

– tette hozzá Rák.

Szerinte szó sincs nagyobb konfliktusról, bár történtek apróbb nézeteltérések. “Sokol úr hosszú időn keresztül töltötte be a VSK elnökének tisztét. Úgy döntött, több időt szentel saját magának és családjának.  Senki sem kérdőjelezheti meg, milyen kitartással küzdött a zselízi futballért akár játékosként, edzőként vagy a polgári társulás vezetőjeként. Mellékesen pedig nem hagyja el a klubot, az U9 edzőjeként folytatja munkáját.  Játékosai a tabella élvonalában helyezkednek el, mégpedig jelentős előnnyel, ez is  bizonyítja az előbb említetteket.”

2020. 1. 20-án Rák Norbertet választották meg a VSK új elnökévé, majd 22-ére újabb ülést hívott össze, melyen megválasztották a polgári társulás bizottságának többi tagját is.  

“Az új tisztségviselők Molnár László – a polgári társulás  elnökhelyettese, Rastislav Škrha – titkár, a bizottság további tagjai  Štuller István – vezetőedző, Peter Kokoška – az edző asszisztense, egyben a csapat vezetője, valamint Vystrčil György – a Szlovák Futball  Információs Rendszere (ISSF) elnevezésű projekt menedzsere.” mutatta be az új vezetést Rák Norbert.

A polgármesterrel a VSK új vezetősége nagyon jó kapcsolatot ápol. 

“A felek között már lezajlottak az első tárgyalások. Az alapvető kérdésekben megegyeztünk, vagyis tisztáztuk az ificsapat és az   A-csapat ügyét. A város pártfogásába vette az ificsapatot, ami hatalmas terhet vesz le a vállunkról.  A polgármester úr focirajongó, ez a garancia  arra, hogy ha a város támogatja az ificsapatot, más lehetőségek is megnyílnak majd előttünk.”

A zselízi VSK  ugyan nem számíthat a város részéről direkt anyagi támogatásra, de más módon is  szerezhetnek anyagiakat.  “Ez számunkra újdonságot jelent. Továbbra is  folytatjuk a tárgyalásokat, együtt keressük a megoldásokat, a kompromisszumokat. Bizonyára szükségünk lesz szponzori segítségre. Megszólítjuk majd a potenciális  támogatókat, s reméljük, hogy nemutasítanak el minket.  Ezek új kihívások, melyek azt szolgálják, hogy közösen megvívjunk velük” – fejezte be a VSK új vezetője.


Szöveg és fotó:
REflex24

Címkék: , ,

Olvasta már?
2020.01.10.

IX. Magyar Bál Ipolyságon – jegyek ...

Január 25-én kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a hagyományos Magyar Bál Ipolyságon, a Városháza színháztermében. A szervezők szeretettel várják…

2019.12.13.

„Sikeres évet tudhatunk magunk mögött, a ...

A 2019-es évben számos beruházás, fejlesztés kezdődött el, illetve valósult meg régiónkban, több felújításra szoruló útszakasz kapott új…

2020.02.22.

Ipolyságon Ján Kuciakra és Martina Kušnírovára ...

2020. február 21-én az ipolysági temetőben, a Megbékélés Kapuja előtti téren emlékeztek meg Ján Kuciak és Martina Kušnírová…

2019.12.30.

Megjelentek a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. ...

Az idei 1,1 milliárd forintról jövőre kétmilliárd forintra nő a külhoni magyarság szülőföldön való boldogulásának elősegítését célzó, A magyar…

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb