Kilépett egy csapat a lévai területi labdarúgó-bajnokság VII. ligájából - Reflex24

Néhány nap múlva a Lévai járásban is megkezdődnek a területi labdarúgó-bajnokság mérkőzései. Már nem titok, hogy a járás  egyes csapatai gondokkal küzdenek, nem képesek egy csapatot összeállítani. Ennek egy kellemetlen következménye lehet – a tavaszi szezon kezdete előtt bejelenteni kilépésüket.

A csapatok évről évre nagyobb problémákkal szembesülnek, melyek lehetnek anyagi jellegűek is, de sok esetben a csapat nem rendelkezik elég játékossal, ezért kénytelenek elhagyni a bajnokságot.  Idén a Lévai Területi Labdarúgó-szövetség (ObFZ) VII. ligájában egy csapattal kevesebb induló lesz majd, ugyanis a palástiak bejelentették kilépésüket.  

Marcel Kneizeltől, a palásti  futballcsapat  vezetőjétől kértünk tájékoztatást:

“Igen, igaz, amit beszélnek, csapatunk 99,99 %-ra kilép a VII.ligából.  Tavasszal már nem veszünk részt a bajnoki mérkőzéseken. A fennálló helyzet évek óta húzódik, de eddig mindig sikerült megoldani. Már tavaly is kérdésessé vált, tudunk-e játszani, de idén sajnos menthetetlen a helyzet. Két játékosunk külföldön dolgozik, Heimlich Csaba már régóta sérülésekkel küzd, egy játékosunk átigazolt Garamszentgyörgy csapatába, egy csonka csapattal nem lehet játszani.  Nincsenek játékosok, nincs utánpótlás, innen ered a mi problémánk. A község polgármestere támogatott bennünket, hogy játsszunk tovább, de sajnos nincs, aki futballozzon. Nagyon szomorú vagyok emiatt, meglátjuk, hogy nyáron sikerül-e majd egy csapatot összetoborozni, de nem vagyok túl optimista.”

Megkérdeztük a Lévai Területi Labdarúgó-szövetség sporttechnikai bizottsága elnökének, Šaliga Józsefnek az álláspontját is.

“Igen, ismerem a problémát. A palásti csapat vezetője egy beszélgetés keretén belül felvázolta a kialakult helyzetet. Sajnos a kisebb klubokból évről évre kevesebb van.  A palástiak  által  az őszi szezonban elért eredményeket érvénytelenítjük, s a VII. liga mérkőzéseit 15 csapat folytatja majd”

– fejezte be Šaliga.


szöveg és fotó:
REflex24

Címkék: , ,

Olvasta már?
2020.03.28.

Ideiglenesen felfüggesztik az ingyenes vonatozást a ...

A Szlovák Vasúttársaság értesíti az utazóközönséget, hogy a SZK Kormánya 2020. március 27-ei határozata alapján 2020. 4. 1-jétől…

2020.01.29.

A zselízi futballisták tovább folytatják

A zselízi csapatnak egy cél lebeg a szeme előtt: emelt fővel befejezni a tavaszi szezont. Ahogy a Városi…

2020.01.18.

Lakossági fórum Paláston az MKÖ jelöltjeivel

Január 16-án a Magyar Közösségi Összefogás (MKÖ) képviselőjelöltjei lakossági fórumot tartottak Paláston. A listavezető Bárdos Gyula mellett jelen…

2019.12.12.

Az ObFZ Levice 6. ligájában Hontfüzesgyarmat ...

HONTFÜZESGYARMAT - A Lévai Regionális Labdarúgó Szövetség VI. ligájának vezetője az őszi forduló után Hontfüzesgyarmat csapata lett. A…

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb