96 Views

Egy ilyen év után, mint az idei, leginkább a tervezhetőségre és kiszámíthatóságra vágyom. Na meg, több személyes és bensőséges kapcsolatra a felületes online érintkezések helyett. Az őszinteség, a másik szemébe nézés, a kézfogás mindig a jobbat hozza ki az emberből. Ez az, amit az online világ – minden előnye ellenére – nem tud pótolni.

Bízom benne, hogy 2021 valóban az újrakezdés éve lesz, ahogy azt már többen megfogalmazták. Újra kell kezdenünk a felvidéki közélet rendbe rakását is.

Több együttélést, kevesebb összefogást ‘21-ben! Egy ilyen év után, mint az idei, leginkább a tervezhetőségre és…

Közzétette: Gubík László – 2021. január 4., hétfő

Meglátásom szerint ehhez leginkább három dologra van szükségünk: elképzelésekre, következetességre és alázatra.

Az tudja majd sikeresen véghez vinni a közösség egységesítését, aki ezekkel az erényekkel rendelkezik, és ennek a gondolatnak az ellenkezője is igaz: a három tényező együttállása nélkül hiú ábránd marad közösségünk gyarapodása.

Ha szlogenszerűen kéne fogalmaznom, akkor azt mondanám: Kevesebb összefogást, több együttélést!

Sorolhatnám lelkesen az elhatározásaimat is, de 2020 talán mindenkit megtanított óvatosan bánni a terveivel.

Ahogy az ősi kínai bölcsesség mondja: Ember tervez, Covid végez. Így aztán pusztán annyit mondhatok, hogy boldog lennék, ha sikerülne elindítani a felépült Martosi Rendezvényliget rendszeres működését, sikerülne átadni a stafétabotot a Via Novában egy kihívásokra éhes új nemzedéknek, sikerülne felépíteni az Esterházy Akadémiára keresztelt közéleti tehetséggondozóból egy konzervatív gondolatiságot képviselő szellemi műhelyt és sikerülne bővíteni a Szövetség a Közös Célokért társadalmi kohéziót erősítő keresztény-szociális társadalmi programját.

A ’21 a közhiedelem szerencseszámnak számít. Álljon itt három kívánság a 2021-es esztendőre.

Kislányomra jövőre, a népszámlálás évében óvodai beiratkozás vár. Kívánom minden magyar családnak, hogy az eredmények adjanak erőt a mindennapi helytálláshoz és közösségépítő munkához!

A magyar foci válogatott 2016-os európa-bajnoki szereplése életem legszebb élményei közé tartozik. Kívánom minden magyarnak, hogy az éjjel a budapesti EB-n se érjen véget!

Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus utoljára Felvidék hazatérésének évében volt Magyarországon. Jövőre újra a Kárpát-medence szívében lesz. Kívánom mindenkinek, hogy ez valami jó eleje legyen!

Áldásokban gazdag boldog új évet a Ma7 olvasóinak!


forrás: ma7.sk, facebook.com/Gubík László

Hirdetés

Hozzászólok
Olvasta már?
2021.01.19.

Önkormányzatok félidőben – interjú Antal Nyustin Ágnessel, Ipolyvisk polgármesterével

Az önkormányzatok a választási időszak feléhez érkeztek, ezért itt az értékelés ideje, illetve az új feladatok meghatározása. Néhány…

2021.01.23.

„A járványhelyzet egy eddig nem tapasztalt, jelentős stresszforrás”

Tanulmányait 1997-ben fejezte be Hradec Královéban, a Károly Egyetem Általános Orvostudományi Karán, 1998-tól Ipolyságon praktizál, 2004-től a lekéri…

2021.01.21.

A civil- és a magánszféra közös projekttel segíti a zselízi Cimbora Óvodát

Csókás Gabriella és Kotasz Norbert Korábban beszámoltunk róla, hogy a Csemadok Zselízi Alapszervezete pályázat útján fejlesztő-, javarészt technikai…

2021.01.20.

Esterházy-emlékév Isten szolgája Esterházy János születésének 2021-ben sorra kerülő 120. évfordulójára

Az Esterházy János Zarándokközpont a Pázmaneum Társulással közösen 2021-re Esterházy-emlékévet hirdet a mártírgróf születésének 120. évfordulója alkalmából és…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb