Typickým jedlom maďarskej kuchyne je bravčové ragú na bakonský spôsob.  Môžeme ho pripraviť aj z kuracieho mäsa. Ale čo znamená, že sa pripravuje na bakonský spôsob? V jednotlivých  jedlách maďarskej kuchyne sa často objavujú názvy, ktoré označujú zemepisné oblasti.  Ak sa niečo pripravuje na bakonský spôsob, tak  ide o jedlo so smotanou, šampiňónmi a s mletou červenou paprikou. Ako na to, aby sme mali na stole toto šťavnaté jedlo?   

Ingrediencie:

½ kg bravčového stehna
20 dkg šampiňónov
25 dkg údenej slaniny
1  paprika
1 paradajka
1 väčšia cibuľa
2 dl smotany
2 PL múky
mletá paprika, mleté čierne korenie, soľ.

Postup:

Bravčové stehno a slaninu nakrájame na pásiky, šampiňóny na plátky, cibuľu na drobno.  Papriku a paradajku nakrájame na kocky. Slaninu upečieme, do výpeku pridáme cibuľu a upražíme.   Potom pridáma aj papriku a paradajku.. (Ak ich nemáme, stačia 2 PL leča). Spolu dusíme niekoľko minút.  Potom pridáme mäso a šampiňóny, čierne korenie a soľ, naposledy mletú papriku. Prilejeme toľko vody, aby to zakrylo mäso a varíme do mäkka. Pripravíme zátrepku: múku rozmiešame v smotane. Túto zmes pridáme do mäsa a jedlo ešte raz prevaríme. Môžeme podávať s ryžou alebo s haluškami .

Príjemné varenie a dobrú chuť!

Značky:

Pridám komentár
Čítajte viac
2025.04.22.

Uzavretý most v Jure nad Hronom bude odstránený

V Jure nad Hronom na ceste III/1573 zdemolujeme 102-metrový most nad riekou Hron. Od roku 2018 je kvôli…

Prihláste sa na odber nášho newsletteraa my vám pošleme najaktuálnejší REflex magazín

Zaregistrujte sa na odber newsletteru

Prosím čakajte...

Ďakujeme za registráciu!

Šahy Slovensko
Najčítanejšie