Az ipolysági TBA Racing és dömsödi M&B Autó és Motor SE közösen hoz létre vezetéstechnikai és versenytechnikai képzést felső tagozatos gyerekek részére, beleértve a hátrányos helyzetű gyerekeket is. A két sportcsapat határon átnyúló együttműködésének nyomán összesen 4 rendezvényt hoz létre, melyek közül 2 Ipolyságon, 2 pedig Dömsödön jön létre. A rendezvények célja a gyerekek biztonságos közlekedésre való nevelése, illetve az autósport élményével való megismerkedés.

(fotó: REflex24/Kapusník Csaba)

“A projektrendezvények összesen 30 ipolysági és 30 dömsödi iskolát látogató fiatalnak kínálnak lehetőséget arra, hogy professzionális sporteszközöket kihasználva fejleszthessék készségeiket”

– tájékoztatott ifj. Baráti Tamás az augusztus 18-ai projektismertető rendezvényen.

(fotó: REflex24/Kapusník Csaba)

Hozzátette: a projekt célja, hogy egy olyan átfogó közlekedésbiztonsági programot hozzunk létre, mely a 11-15 éves általános és speciális iskolás gyerekeket veszi célba. Az ipolysági TBA Racing és a dömsödi M&B Autó és Motor SE kooperációja nyomán létrejövő rendezvények keretein belül sor kerül professzionális elméleti és gyakorlati oktatásra is, mind a közlekedési, mind a versenypályai szabályok tanításával, versenyzőink és oktatóink jóvoltából. A gyerekek lehetőséget kapnak arra, hogy megtanulják az autó kezelését az alapoktól, illetve veszély nélkül élhetik át és próbálhatják ki a legkülönbözőbb közúton is előforduló krízishelyzeteket.

(fotó: REflex24/Kapusník Csaba)

A sajtótájékoztatón jelen volt Csenger Tibor, Nyitra megye alelnöke is, aki kifejtette: a kis-projekt pályázatok tekintetében Nyitra megye sikeresnek mondható.

„A határon átnyúló együttműködésen alapuló pályázatokra a hétéves programozási időszakban mintegy öt és fél millió euró áll rendelkezésre”

– mondta a megyei alelnök.

(fotó: REflex24/Kapusník Csaba)

“Nagyon hasznos tevékenységet folytatnak, melyet érdemes kiterjeszteni a tágabb régióba is.”

– vélekedett Csenger a TBA Racing és a M&B Autó és Motor SE közös pályázatáról.

(fotó: REflex24/Kapusník Csaba)

Az augusztus 19-ei nyitórendezvényen immár a megvalósításé volt a főszerep. Az eseményen részvevő fiatalok megismerkedhettek a két sportegyesület versenyautóival, az innovatív Kart Cross sporteszközökkel, melyet kimondottan oktatási célokra, gyerek részére fejlesztettek ki

Kart Cross (fotó: REflex24/Kapusník Csaba)

A technikai ismertetést egy elméleti oktatóóra követte, melyen interaktív, érthető és izgalmas módszerek segítségével ismertették meg a gyerekeket a közúti szabályokkal.

(fotó: REflex24/Kapusník Csaba)

A Bakai Autóiskola jóvoltából a direkt e célra kialakított gyakorlópályán ismerkedhettek meg a gépjárművezetés legalapvetőbb részeivel: elindulás, gázadás, fékezés, manúverezés.

(fotó: REflex24/Kapusník Csaba)
(fotó: REflex24/Kapusník Csaba)

A gyerekek szimulátorok segítségével készülhettek fel az autóvezetésre.

(fotó: REflex24/Kapusník Csaba)

A következő ipolysági rendezvényre 2020 szeptemberében kerül sor.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. 

Címkék: , , , , , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.05.07.

A Felvidéki 7-es versenysorozat részeként szervezték meg a 3. Toportyán íjászversenyt Zselízen

(Fotó: Petrocics Kitti) Örömíjászverseny és országos versenysorozat – ez a kettősség jellemezte a zselízi íjászklub által szervezett versenyt,…

2024.05.07.

Országos és világhírű végzősei ajánlják a zselízi magyar alapiskolát

Izgalmas kisvideóval rukkolt elő a zselízi magyar tannyelvű alapiskola. A „Szavak törpék, a példák óriások” címet viselő három perces videóban…

2024.05.07.

Szemétszedéssel ünnepelték a Föld napját Zselízen

Fotó: Csemadok-Zselíz Ahogy sok helyütt szokás, Zselízen is április idusán szemétszedő akciókkal és különböző természetbeli tevékenységgel ünnepelték meg…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb