Inzercia

Bábovka patrí medzi najjednoduchšie dezerty,  môžeme ju pripraviť veľmi rýchlo a je vhodná na každú príležitosť. Pečenie bábovky zvládnu aj mladé gazdinky-začiatočníčky. Mamičky ju môžu zabaliť svojim deťúrencom na desiatu.  Voľakedy ju piekli iba z kysnutého cesta, no dnes už poznáme aj recepty, v ktorých sa používa kypriaci prášok.

Ingrediencie: 5 vajec, 7 PL kryštálového cukru, 1 balenie vanilkového cukru, ½ kypriaceho prášku, 7 PL polohrubej múky, 1 dl oleja, 1 PL kakaového prášku.

   Žĺtky vymiešame do penista s cukrom a vanilkovým cukrom. Potom v menších dávkach pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom a na konci prilejeme aj olej.  Polovicu cesta vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy. Do druhej polovice zamiešame kakaový prášok a nalejeme ju na vanilkové cesto. Podľa chuti môžeme pridať hrozienka, sekané orechy, kúsky čokolády alebo sušené ovocie.  Pečieme cca. 30-35 minút na 180 stupňoch. Hotovú bábovku necháme vychladnúť, až potom ju vyklopíme z formy.  Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

Prajem Vám príjemné pečenie a dobrú chuť!

recept a foto: Adrienn Gyekiczky

Značky:,

Pridám komentár
Čítajte viac
2021.11.24.

Aliancia: Lockdown bez plánu na odškodnenie prevádzok ekonomiku položí

Pripomína, že najúčinnejšou zbraňou v boji s pandémiou je očkovanie, hlavne pre najohrozenejších seniorov. Ak sa vládna koalícia…

Prihláste sa na odber nášho newsletteraa my vám pošleme najaktuálnejší REflex magazín

Zaregistrujte sa na odber newsletteru

Prosím čakajte...

Ďakujeme za registráciu!

Šahy Slovensko
Najčítanejšie