Az egyik legegyszerűbb desszertünk a kakaós – vaníliás kuglóf, amely gyorsan elkészíthető, és bármilyen alkalomra megállja a helyét az asztalon. A kezdő fiatal háziasszonyok is könnyen elkészíthetik. A gyakorló anyukák akár tízóraira is bepakolhatják a gyerkőcöknek. Régebben csak élesztős tésztából készítették, de ma már sütőporos lisztből is  sütik.

Hozzávalók: 5 egész tojás, 7 evőkanál kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, fél csomag sütőpor, 7 evőkanál félgrízes liszt, 1 dl olaj, egy evőkanál kakaópor.

A tojásokat egy tálba felütjük, és a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük. A sütőport elvegyítjük a lisztben, amit ezután kisebb adagokban keverünk bele a tojásos masszába. A végén az olajat is hozzáadjuk. A kuglóf formát kikenjük vajjal és vékonyan liszttel is megszórjuk, hogy ne tapadjon hozzá a tészta. A tészta felét beleöntjük a formába. A másik felébe belekeverjük a kakaóport, és körbe eloszlatva a kakaós tésztát is  beleöntjük a sütőformába. Ízlés szerint tehető bele mazsola, vágott dió, csokidarabkák vagy akár aszalt gyümölcs is. 180 fokos előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük. Ha megsült és kicsit kihűlt, kiborítjuk a formából. Tálaláskor porcukorral hintjük meg a tetejét.

Kellemes sütést és jó étvágyat kívánok!

recept és fotók: Gyekiczky Adrienn

Címkék: , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb