A nyár beköszöntével nemzetközi szinten enyhíteni kezdték a korlátozásokat. Sorra nyílnak meg a határok a turisták előtt is, hisz csak általuk folyhat be némi pénz a turizmus és vendéglátás főbb ágazataiba. Tehát, ha semmi nem változik, a nyaralás nem csak elméletben, hanem gyakorlatban is lehetséges – akár belföldön, akár külföldön. Viszont nem feltétlenül olcsó és a járvány ismételt kitörése ellen sincs biztosíték… 

Fasko Attila, Farnad 

Egy pár haverral már a tavaly novemberében elhatároztuk: idén mindenféleképpen ellátogatunk egy rövid városnézéssel egybekötött futballmérkőzésre Manchesterbe. Ott található Anglia második legnagyobb stadionja, a híres Old Trafford, amit az álmok színházának is becéznek.  

A koronavírus azonban keresztülhúzta mindenféle tervemet. A munkahelyemen sajnos másfél hónapos leállás volt. Ez anyagilag is megnehezíti a dolgomat, mivel nem csak a kirándulást terveztem az idei évre.  

Azonban én optimista vagyok, és bízom benne, sikerül valóra váltani az álmom. Minden más tervem egy időre mellékvágányra teszem. Hála Istennek, már az angol bajnokság is kezdetét vette, de egyelőre nézők nélkül, zárt kapuk mögött. Mi mégis hiszünk benne, hogy még az idén tombolhatunk a lelátón. 

Kurcz Kristian, Felsőtúr 

Természetesen idén is megpróbáljuk kihasználni a turizmus adta lehetőségeket. Valószínű, hogy az idén Magyarország lesz a célállomás, azon belül is Gyula – a Gyulai Várfürdő, a vár és a város megismerése a családdal. Kihasználjuk a Magyar Igazolvány nyújtotta lehetőségeket, főleg a kedvezményes utazást. Kell egy családias apartman és jöhet a pihenés, mivel akkor pihenünk, amikor azt tesszük, amit szeretünk… 

Kürthy Gábor, Ipolyság 

Jobbkor talán nem is jöhetett volna a kérdés. A téma nagyon aktuális, mivel az elmúlt napokban érintett csak meg igazán a munkahelyemen is a korona-krízis szele. A Hörnlein, azaz a vállalat, ahol dolgozom immár tizennegyedik éve, június elsejével drasztikus bércsökkentésekhez folyamodott a munkahelyek megmaradása és a cég létfenntartása érdekében. A cél a TÚLÉLÉS.  

Ezzel talán el is mondtam a 2020-as nyaralási terveimet. Természetesen a gyerekeim kedvéért idén sem fogjuk kihagyni az Ipoly vizének hűsítő erejét, és ha az időjárás is engedi, meglátogatjuk a közeli strandokat, fürdőzésre alkalmas tavakat.  

Ha csak kicsivel is, de hozzájárulunk a turizmus és a vendéglátóipar újraindításához. Viszont a kilátások sajnos nem túl rózsásak. Ha nem indul be időben a nyugati gazdaság – mondjuk ki őszintén, tőlük függünk –, a kár olyan nagyra nőhet, amiből már nincs visszaút.  

Ön tervez nyaralást 2020-ban?

Címkék: , , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.03.22.

Az Úri muri bemutatója a Komáromi Jókai Színházban

Ma mutatja be a Komáromi Jókai Színház Móricz Zsigmond Úri muri című zenés színművét. Az előadást Bagó Bertalan…

2024.03.28.

Generációk közötti párbeszéd és tudásátadás fiataloknak

A RE-START egy adott földrajzi régióra koncentráló akcióterv, amelyben több települési önkormányzat, közigazgatási szerv, gazdasági szereplő és civil…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb