Már több helyről hallottam a városban, hogy „Zachar blokkolja az ingyen sportcsarnok projektjét“. Ha el tudtam volna menni az legutóbbi testületi ülésekre, akkor egyértelműen NEM-el szavaztam volna arról a kérvényről, amit a sportcsarnok finanszírozására készített elő a városháza. Az egész tervet hibásnak, hiányosnak és kártékonynak tartom. El is mondom, hogy miért.

Nem igaz, hogy ennek a kérvénynek köszönhetően a város ingyen kapna egy sportcsarnokot. Először is a tervekben nem sportcsarnok szerepel, hanem egy tornaterem. Egy olyan tornaterem, ami kisebb, mint a régi T-18-as tornaterem, ill. rövidebb mint egyes iskolai tornatermek a városban. Másrészt az egész projekt pofátlanul túl van árazva.

🇸🇰 Oplatí sa zadlžiť mesto kvôli malej telocvični? 🇹🇯 Megéri eladósítani a várost egy kistornateremért? (a magyar…

Közzétette: Zachar Pál – 2021. április 1., csütörtök

Eredetileg a képviselőknek egy 700 – 900 ezer eurós sportcsarnok terve volt bemutatva. Ehhez képest a városháza most majdnem 2 500 000 euróért akarja megcsinálni a projektet, ami majdnem háromszoros ár.

Ehhez még tudni kell azt a tényt, hogy annak ellenére, hogy a legutóbbi „nem is olyan nagy“ adóemelésnek köszönhetően a városháza évente 500 000 euróval több pénzt szed be a lakosoktól és a helyi vállalkozóktól adók és illetékek formájában, ehhez az „ingyenes“ tornateremhez a polgármester több mint 1,2 milliós hitel felvételéhez kéri a testület jóváhagyását. Azt is tudni kell, hogy ennek a hitelkérelemnek nincs meghatározva a felső határa, azaz a jelenlegi információk szerint sokkal több hitelt is el akarnak költeni erre az „ingyen“ sportcsarnokra mint 1,2 millió euró.

Az elmúlt 12 hónapban a polgármester összesen több mint 800 000 eurónyi hitelfelvételhez kért jóváhagyást a testülettől. Ehhez jönne hozzá most a minimum 1,2 millió euró, ami azt jelenti, hogy egy év alatt 2 000 000 eurónyi hitelt akasztanának az ipolysági lakosok nyakába. 

Hogy jobban el tudjuk képzelni: egy ipolysági 4 tagú családnak ez 1120€ (+ kamatok) plusz kiadást fog jelenteni ahhoz képest, mint amennyit most fizet be a városnak adók és illetékek formájában. Ez nem is olyan sok egy tornaterem méretű „ingyen sportcsarnokért“, nem igaz? 

Tehát ha valaki azt állítja, hogy a város ingyen kapna egy sportcsarnokot, akkor az téved. Ez csupán egy átlagos tornaterem lenne plusz 2 millió eurónyi hitel a nyakunkba. Semmi sincs ingyen.

PS: a polgármester sportügyi főtanácsadója tegnap letámadott az utcán, az arcomba hajolva ordítozott velem és „mingyá leba*ok egyet“ kezdetű mondatokkal fenyegetett azért, mert más véleményem van a tornateremmel kapcsolatban.

A esetet látó járókelők felajánlották, hogy kihívják a rendőrséget, de mivel végül nem fajult tettlegességig a dolog, eltekintek a rendőrségi feljelentéstől. Nem írom le a nevét az illetőnek, csak annyit mondok, hogy S-S-S-S-S-SA-SA-SA-SA-SAN-SAN….. Bízom benne, hogy ez nem annak a jele, hogy a polgi smasszerei ezentúl az utcán fogják megverni azokat, akiknek más a véleményük a közügyekről. Elég szomorú, hogy ide jutottunk. 

Ipolyság többet érdemel.

Hirdetés

Hozzászólok
Olvasta már?
2021.06.05.

Trianonra emlékeztek Ipolyszakálloson

Tegnap történt 101 esztendeje, hogy aláírták azt a gyalázatos „békeszerződést“, amelynek hallatán a világon élő bármely magyarnak azonnal…

2021.06.07.

Utolsó néhány diákját búcsúztatta a lévai Czeglédi Péter Református Gimnázium

Ahogy nemrégiben portálunk beszámoltunk a lévai gimnázium tragikus sorsáról, úgy most ígéretünkhöz híven az élet egyik legfontosabb eseményéről,…

2021.06.06.

Falatnyi ruhácskák mindenütt

Alapvetően nem vagyok egy nagy shoppingolós. Nem is igazán szeretek vásárolni. Így, ha nincs konkrét terv, biztos, hogy…

2021.06.08.

Gubíkék átvették a hatalmat a MartFeszt felett?

Kép: Felvidék.ma A semmiből jött senki. Rövid nadrágban, egy trikóban érkezett Martosra – busszal Léváról – „a városi…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb