227 Views

Miért szavaztam nemmel Ipolyság 2021-es költségvetésére? avagy hogyan lehet a napközis tanítók bérét elegánsan berakni a polgi és a képviselők zsebébe.

A tegnapi 4 órás ülés főleg a költségvetésről szólt, szívesen leírnám bővebben a véleményemet, de csak kiragadok pár gondolatot:

1. Az idei adóemeléssel a város majdnem 500 000 (gy.k. félmillió) euró többletbevétellel számolt, ennek ellenére egy olyan költségvetést kaptunk elsőre, amiben a városvezetés majdnem 300 000 euróval akart többet elkölteni, mint amennyi bevételünk van.

2. A költségvetés nem számol a jövőre várható gazdasági válsággal, azaz ha beüt a ménkű, akkor nem lesz mihez nyúlni.

3. A város tartalékalapjában lévő pénzt (ami évek óta gondosan van gyűjtögetve) szinte teljes egészében egyetlen épület rekonstrukciójára akarta elkölteni a polgármester úr (843 996 eurót).

4. A két városrésznek (Pereszlény és Tesmag) pontosan 0. (azaz nulla) eurónyi beruházást írt be a költségvetésbe a polgármester

5. Rengeteg kiadás 100%-150%-180%-kal nőtt az elmúlt évekhez képest, viszont nem hoz minőségi változást a város számára. Főként a mindent elfedő “Tovary a služby” varázslatos elnevezésű általános kiadások híztak meg mindenféle magyarázat nélkül

🇭🇺 Miért szavaztam nemmel Ipolyság 2021-es költségvetésére? avagy hogyan lehet a napközis tanítók bérét elegánsan…

Közzétette: Zachar Pál – 2020. december 16., szerda

A polgármester által benyújtott költségvetésre CSAK 3 képviselő szavazott igennel, ezért nem lett elfogadva. Remélem, a következő ülésre már egyel vállalhatóbb anyag fog érkezni.

És ami teljesen kiverte nálam a biztosítékot:

Nyílt titok a városban, hogy az alapiskoláink nevelőnőinek (napközis tanító nénik) jövőre le akarják venni a fizetésüket 10-20%-kal. Hosszú vita volt ekörül, de még a szikráját se láttam annak, hogy lenne hajlandóság a városvezetésben ezt az összeget, még ha nem is emelni, legalább nem csökkenteni tavalyhoz képest. Erre fel a 4 órás tárgyalás végén Srna képviselő úr bedobja a javaslatát, hogy a polgármester fizetését emeljük meg majd 14 000 euróval (emeljük 140%-ra) és minden képviselő kapjon+50€-t minden testületi ülésen való részvételért.

Értitek: a nevelőnőknek, akik minden nap a frontvonalban dolgoznak, csökkenne a fizetésük, mert szoros a költségvetés, de a polgi meg a képviselők kapjanak extra juttatásokat.

És láss csodát: a nevelőnők fizetésén megspórolt összeg kb. pont takarná a polgi + képviselők emelését. Hát nem gyönyörű?

Sokat elárul a viszonyokról, hogy erre az undorító javaslatra csak ketten szavaztak: Srna képviselő úr és Hammerschmidt alpolgármester úr. Van egy tippem, hogy nem önszántukból tettek így, no, de lelkük rajta.

Hirdetés

Hozzászólok
Olvasta már?
2021.01.19.

Önkormányzatok félidőben – interjú Antal Nyustin Ágnessel, Ipolyvisk polgármesterével

Az önkormányzatok a választási időszak feléhez érkeztek, ezért itt az értékelés ideje, illetve az új feladatok meghatározása. Néhány…

2021.01.23.

„A járványhelyzet egy eddig nem tapasztalt, jelentős stresszforrás”

Tanulmányait 1997-ben fejezte be Hradec Královéban, a Károly Egyetem Általános Orvostudományi Karán, 1998-tól Ipolyságon praktizál, 2004-től a lekéri…

2021.01.21.

A civil- és a magánszféra közös projekttel segíti a zselízi Cimbora Óvodát

Csókás Gabriella és Kotasz Norbert Korábban beszámoltunk róla, hogy a Csemadok Zselízi Alapszervezete pályázat útján fejlesztő-, javarészt technikai…

2021.01.20.

Esterházy-emlékév Isten szolgája Esterházy János születésének 2021-ben sorra kerülő 120. évfordulójára

Az Esterházy János Zarándokközpont a Pázmaneum Társulással közösen 2021-re Esterházy-emlékévet hirdet a mártírgróf születésének 120. évfordulója alkalmából és…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb