„Az első mozdulat a talpra álláshoz megtörtént. Nem is akárhogyan.

Regionalizmusból példát mutatott a világnak a felvidéki magyarság.

A következő megugrandó lépcsőfok (vagy inkább emelet), hogy a helyi szinteken és a járásokban felszabaduló energiák köré felfűzhető legyen egy országos történet is.

A helyiek meg tudják védeni a bástyáikat, sőt vissza is tudják szerezni azokat. Kérdés, vagy inkább kitűzendő házi feladat mindannyiunknak, hogy egy falu-vagy megyehatáron túlmutató ügyet is képesek legyünk zászlónkra emelni, mégpedig úgy, hogy azért mindenki hadba vonuljon.

Magyarra fordítva: Lesz-e a régiók pártjából ütőképes játékos egy nagyobb sakktáblán?

1-2 talpraesett várkapitány leigazolásával, a platformizáció felszámolásával, a szavazathozó gyakorlatias politikusok helyzetbe hozásával és karakteres üzenetekkel meg lehet csinálni!

Képtelenség felsorolni minden derék magyar embert, akit most üdvözölni (vagy épp vigasztalni) szeretnék, ezért csak ennyit mondok vasárnap reggelre:

Hajrá, Felvidék!”

Hirdetés

Hozzászólok
Olvasta már?
2023.06.04.

Ilyen volt a városi gyereknap Ipolyságon – képgaléria

Sok-sok év után újra élettel telt meg a Sóderos a tegnapi szezonnyitó városi gyermeknapon. Gyönyörű, rendezett környezet, színes…

2023.06.05.

Nemzeti összetartozás napja Ipolyságon (+képgaléria)

A trianoni békeszerződés megkötésének napját a nemzeti összetartozás napjává nyilvánító törvényt 2010-ben fogadta el az magyar országgyűlés, melynek…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb