“A minőségi infrastruktúra nagymértékben meghatározza életünk általános minőségét. Az utak és a hatékony tömegközlekedés elengedhetetlen ahhoz, hogy mindenki méltó módon, időben és biztonságosan érkezzen munkába.

A közeljövő nagy kihívása lesz a megye alá tartozó közúti hidak felújítása is.

A tömegközlekedés egyre nagyobb figyelmet kap Európa-szerte. Az emberek egyre inkább szoknak át az autós közlekedésről vonatok és buszok használatára. Ezt az alternatívát azonban csak akkor választják, ha az autóbuszos és a vasúti közlekedésben összehangoltak menetrendek, nem okoznak gondot az átszállások, a buszok és a vonatok pontosan közlekednek, nem túlzsúfoltak és kényelmes az utazás.

A cél a megfizethető, a megye által hangsúlyosan támogatott közösségi közlekedés biztosítása.

2017-2022 között megyei alelnökségem alatt a megyei képviselőkkel karöltve mintegy 630 km másod és harmadosztályú besorolású utat újítottunk meg. Ez az összes útjaink több mint 31%-át teszi ki. Ez eddig a legtöbb felújított útszakasz az elmúlt 4 választási időszak alatt.

A fennmaradó II. osztályú besorolású útszakaszok felújításának befejezését EU-s forrásból tervezzük. A fennmaradó III. osztályú besorolású útszakaszok felújításának befejezését pedig önrészből képzeljük el. A közterületeken lévő zöld növényzet kaszálásának és rendezésének költségeinek növelése és racionalizálása. A téli útkarbantartás következetes biztosítása. A regionális útfenntartó vállalat gépparkjának bővítése és korszerűsítése. A jogszabályoknak megfelelően az úttestekhez hozzátartozó részek (szegélyek, vízelvezető árkok) bebiztosítása és védelme, biztonsági sávok rendezése a termőföld tulajdonosokkal.

Nyomást gyakorolni a kormányra és tárgyalni a következő állami hatáskörökről:

Az I. osztályú besorolású utak javításai és felújításai.

Létrehozni egy hídjavítási alapot.

Az R7-es gyorsforgalmi út építésének befejezése és a városok összekötése az R8-as gyorsforgalmi úttal Tapolcsány – Nyitra – Érsekújvár – Komárom.

A megyeszékhely és a főváros közötti vonatkapcsolat kiépítése (Nyitra – Tornóc).

A II/562 – R1 úton turbó körforgalom kialakítása.

Az I/64-es út meghosszabbítása a Komját–Nyitra szakaszon.

Körforgalom építése Izsánál (I/63 – I /64).

A komáromi elkerülő út építése az I/64-es I. osztályú besorolású út rácsatlakozásával.

Az állammal, a környező megyékkel és városokkal együttműködve megkezdeni az integrált közösségi közlekedés bevezetésének előkészítését.”

Hirdetés

Hozzászólok
Olvasta már?
2022.09.26.

Generációk ha találkoznak… őszi fesztivál Zselízen

Fotó: Puksa Mátyás Ferenc Bár nem éppen meleg őszi napsütésben, de aktív közösségben és jó hangulatban telt a…

2022.09.29.

Erős listát állított Zselízen a Szövetség, Juhász András polgármesternek nincs kihívója

Fotó: Csonka Ákos/Felvidék.ma Ugyan nem teljes 12 fővel, csak kilenccel, de erős jelöltekkel és komplex programmal vág neki…

2022.09.29.

Apa, Anya, Pia – a Komáromi Jókai Színházban

Szeptember 30-án (pénteken) 19 órai kezdettel látható a Komáromi Jókai Színházban Lucskay Róbert–Forgács Miklós–Czajlik József Apa, Anya, Pia…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb