Oroszka. Némi meglepetésre az oroszkaiak a második félideji tetszetős és eredményes játékuknak köszönhetően megérdemelt 3:1-es győzelmet arattak az esélyesebb nagysallóiak ellen a lévai területi bajnokság VI. MEVASPORT ligája 8. fordulójában.

(archív fotó)

“Sokat jelent, ha egy csapat jól kezdi a bajnokságot. Nekünk ez nem sikerült, hiszen a csejkőiek, a nagytúriak, a garamkesziek és a garamújfaluiak elleni első négy összecsapáson sorra megbotlottunk, ám később felálltunk. Általában szeptember vége felé szoktunk formába lendülni”

– hozta szóba a mérkőzés előtt Dávid Roman, oroszkai klubelnök és csapatvezető.

Igaza volt, hiszen védencei mindent kiadtak magukból és látni lehetett rajtuk a siker utáni eltökéltséget.

Az első negyyedórában a vendégek voltak veszélyesebbek, a 7. percben Styecz kiugratta Harhorskýt, aki a tizenhatoson belül ütközött az egyik hazai hátvéddel, de Dvornák játékvezető szabályosnak ítélte a szerelést. Aztán Birdáč csavart kapura egy szabadrúgást, Kiss kapus azonban résen volt, majd a csapatkapitány Tóth kézzel ütötte a hálóba a labdát és tettéért sárga lapot kapott. A 13. percben Batár viharzott el a bal oldalon, de nem továbbította a lasztit a körülötte üresen tétlenkedő társának, így oda lett a helyzet. Később Birdáč nagyerejű szabadrúgását ütötte ki Kiss. A félidőt a hazaiak két játékosának, Farkasnak és Paluškának egy-egy próbálkozása zárta.

(archív fotó)

A szünetben mintha vért ittak volna az oroszkaiak és a folytatásban jobban és hatékonyabban játszottak, mint ellenfelük. Rögvest a 46.percben a tapasztalt Karkó fejese landolt Merva kapus hálójában – 1:0. Tíz perccel később a csereként beállt Simon húzta fel a nyúlcipőt a bal szélen, pontos beadását pedig Csicsó közelről a kapuba pofozta -2:0. Újabb tíz perc szükségeltetett arra, hogy a Búcsról egy éves időszakra vendégjátékosként visszatérő Simon ismét helyzetet konstruáljon, amelyet megint Csicsó hasznosított – 3:0. A 80. percben egy kapushibát követően Kósa állította be a 3:1-es végeredményt.

Vélemények a mérkőzés után

Dávid Roman oroszkai klubelnök:

” A találkozó elején megszeppentünk az ellenféltől, amely gyors és veszélyes támadásokat vezetett, mi szinte sehol sem voltunk. A második játékrészt felszabadultan kezdtük, a vendégek kissé bágyadtnak tűntek, mi pedig ellenállhatatlannak bizonyultunk. Jobban akartuk a győzelmet, amit ki is harcoltunk”.

Gergő Róbert nagysallói edző:

“Bebizonyosodott a foci alapszabálya: ha nem adsz gólt, kapsz. Szünet után mintha az öltözőben rekedtünk volna, gyermeteg hibákkal gólokat ajándékoztunk a hazaiaknak. Gratulálok az ellenfél győzelméhez.”

Címkék: , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb