Oroszka. Némi meglepetésre az oroszkaiak a második félideji tetszetős és eredményes játékuknak köszönhetően megérdemelt 3:1-es győzelmet arattak az esélyesebb nagysallóiak ellen a lévai területi bajnokság VI. MEVASPORT ligája 8. fordulójában.

(archív fotó)

“Sokat jelent, ha egy csapat jól kezdi a bajnokságot. Nekünk ez nem sikerült, hiszen a csejkőiek, a nagytúriak, a garamkesziek és a garamújfaluiak elleni első négy összecsapáson sorra megbotlottunk, ám később felálltunk. Általában szeptember vége felé szoktunk formába lendülni”

– hozta szóba a mérkőzés előtt Dávid Roman, oroszkai klubelnök és csapatvezető.

Igaza volt, hiszen védencei mindent kiadtak magukból és látni lehetett rajtuk a siker utáni eltökéltséget.

Az első negyyedórában a vendégek voltak veszélyesebbek, a 7. percben Styecz kiugratta Harhorskýt, aki a tizenhatoson belül ütközött az egyik hazai hátvéddel, de Dvornák játékvezető szabályosnak ítélte a szerelést. Aztán Birdáč csavart kapura egy szabadrúgást, Kiss kapus azonban résen volt, majd a csapatkapitány Tóth kézzel ütötte a hálóba a labdát és tettéért sárga lapot kapott. A 13. percben Batár viharzott el a bal oldalon, de nem továbbította a lasztit a körülötte üresen tétlenkedő társának, így oda lett a helyzet. Később Birdáč nagyerejű szabadrúgását ütötte ki Kiss. A félidőt a hazaiak két játékosának, Farkasnak és Paluškának egy-egy próbálkozása zárta.

(archív fotó)

A szünetben mintha vért ittak volna az oroszkaiak és a folytatásban jobban és hatékonyabban játszottak, mint ellenfelük. Rögvest a 46.percben a tapasztalt Karkó fejese landolt Merva kapus hálójában – 1:0. Tíz perccel később a csereként beállt Simon húzta fel a nyúlcipőt a bal szélen, pontos beadását pedig Csicsó közelről a kapuba pofozta -2:0. Újabb tíz perc szükségeltetett arra, hogy a Búcsról egy éves időszakra vendégjátékosként visszatérő Simon ismét helyzetet konstruáljon, amelyet megint Csicsó hasznosított – 3:0. A 80. percben egy kapushibát követően Kósa állította be a 3:1-es végeredményt.

Vélemények a mérkőzés után

Dávid Roman oroszkai klubelnök:

” A találkozó elején megszeppentünk az ellenféltől, amely gyors és veszélyes támadásokat vezetett, mi szinte sehol sem voltunk. A második játékrészt felszabadultan kezdtük, a vendégek kissé bágyadtnak tűntek, mi pedig ellenállhatatlannak bizonyultunk. Jobban akartuk a győzelmet, amit ki is harcoltunk”.

Gergő Róbert nagysallói edző:

“Bebizonyosodott a foci alapszabálya: ha nem adsz gólt, kapsz. Szünet után mintha az öltözőben rekedtünk volna, gyermeteg hibákkal gólokat ajándékoztunk a hazaiaknak. Gratulálok az ellenfél győzelméhez.”

Címkék: , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.03.22.

Az Úri muri bemutatója a Komáromi Jókai Színházban

Ma mutatja be a Komáromi Jókai Színház Móricz Zsigmond Úri muri című zenés színművét. Az előadást Bagó Bertalan…

2024.03.28.

Generációk közötti párbeszéd és tudásátadás fiataloknak

A RE-START egy adott földrajzi régióra koncentráló akcióterv, amelyben több települési önkormányzat, közigazgatási szerv, gazdasági szereplő és civil…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb