Az OTP Bank szlovákiai ügyfeleit továbbra is teljes értékű szolgáltatásokkal várják abban az esetben is, amennyiben egy másik bank venné át a pénzintézetet, tájékoztatott az OTP  Banka Slovensko szóvivője,  Róbert Varšányi.

foto – fotó: reflex24.sk

Az OTP átvétele iránt több konkurens bank is érdeklődést mutatott.

“Az érdeklődőkkel még folynak a tárgyalások,  a további lépésekről az általuk elküldött ajánlatok értékelését követően születik döntés.   Az OTP  garantálja az  ügyfeleivel szemben vállalt  összes kötelezettségének teljesítését. Az ügyfelek betéteit a törvény alapján  a Betétvédelmi Alap védi”

– tette hozzá Varšányi.

Az OTP Csoport az elmúlt években több mint tíz akvizíciót és más bankokkal való integrációt függesztett fel . “Tapasztalataink  szerint a tulajdonosváltás semmi esetre sem befolyásolja a mindennapos ügyintézést és az ügyfeleknek nyújtott szolgáltatásokat” – fejezte be a bank szóvivője.

foto – fotó: reflex24.sk

A Financnahitparada.sk pénzügyi portál szerint az OTP Bank elnök-vezérigazgatója, Csányi Sándor sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a 12 országban jelen levő pénzintézet 2020 első félévében kivonul Szlovákiából. 

“A kivonulást azzal indokolta, hogy az OTP-nek Szlovákiában  nem sikerült  3 % fölé emelni a piaci részesedését. Ezzel szemben más országokban, ahol a pénzintézet szintén jelen van, más bankok megvásárlásával növelik piaci részesedésüket”

– informálta olvasóit a  Financnahitparada.sk portál.

A Hlavnespravy.sk szerint az OTP Banka Slovensko már hosszabb ideje alacsony piaci részesedéssel rendelkezik, az utóbbi években pedig veszteséges volt. “2018-ban csaknem 4 millió eurós veszteséggel zárta az évet,  2017-ben a veszteség  5,93 millió eurót, 2016-ban pedig   3,02millió eurót jelentett” – írja a portál, majd hozzáteszi, hogy múlt év augusztusában már megjelentek olyan hírek, hogy az OTP-t eladják. “Az akkori legesélyesebb érdeklődők között volt a  ČSOB, a Tatra banka és a   Penta pénzügyi csoport is, amely Szlovákiában a Prima banka és a Privatbanka tulajdonosa is” – tájákoztatott a Hlavnespravy.sk hírportál.

 Jelenleg az OTP Banka Slovensko Szlovákia  területén 62  bankfiókot felölelő hálózattal rendelkezik. A bank központja Pozsonyban van, a járásban Léván és Ipolyságon található egy-egy bankfiók.


REflex24

Címkék: , , , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb