A Szlovák Posta naponta több ezer küldeményt kézbesít Szlovákia területén. A postahivatalok alkalmazottai és a kézbesítők több  millió emberrel kerülnek kapcsolatba.  Eva Rovenská, a posta szóvivőjének tájékoztatása szerint  az alkalmazottak és az ügyfelek egészségének megóvása érdekében a Szlovák Posta az Elektronikus Kommunikációt és a Postai Szolgáltatásokat Szabályozó Hivatal  rendeletének alapján  módosítja az egyes küldemények kézbesítési módját.

(hlavnenoviny.sk)

A módosítások egyik lényeges oka, hogy minimalizálják a napi szintű közvetlen kapcsolatot az emberek között.

“A másik ok az alkalmazottak és ügyfelek biztonságának rendszeres ellenőrzése. A küldemények szervezett átvételével a postahivatalok területén, a megelőző óvintézkedések betartásával  a  Szlovák Posta biztosítani tudja alkalmazottai és kliensei biztonságát mind a postahivatalokban, mind a terepen”

– magyarázta a szóvivő asszony.

A Posta többféle küldemény kézbesítési módján is változtat, ide tartoznak az ajánlott, hivatalos és biztosított levelek, a „saját kézbe”, „tértivevényes” és „utánvétes”, valamint az egyéb, pótdíjköteles, pl. a vámintézkedésen áteső küldemények is.  

“A címzett csak  egy értesítést kap majd a küldeményről, azt a bizonyos sárga szelvényt. Az elektronikus értesítések esetében az ügyfél majd e-mailt vagy sms-t kap a küldemény postán való elhelyezéséről”

– árulta el a részleteket Rovenská.

A küldeményeket az ügyfelek a postahivatalok ügyfélablakánál vehetik majd át, s  ezen küldemények megőrzési ideje automatikusan, pótdíj felszámolása nélkül 14 nappal meghosszabbodik. “Az átvételi határidő nem változik, vagyis nem hosszabbodik meg a rövidített átvételi határidővel rendelkező küldemények ( „Megőrizni…napig) és a  „Nem megőrizni“ jelzésű küldemények esetében” – tette hozzá a szóvivő asszony.

A más típusú ajánlott küldeményeket a kézbesítők a postaládába dobják majd.  “A kézbesítés napja a postaládába való dobás napjával vagy a postafiókban való elhelyezéssel egyezik majd meg. Amennyiben a küldemény méreténél fogva nem fér el a postaládában, a postahivatalban kerül megőrzésre.  A kézbesítő egy értesítést hagy a postaládában. “

A normál levélküldemények kézbesítése a megszokott módon történik.  

“A levélküldeményt a kézbesítő a postaládába dobja. Amennyiben méreténél fogva nem férne a postaládába, letétbe helyezi a postahivatalban, s erről egy értesítést hagy a címzettnek ”

– folytatta Rovenská.

Az óvintézkedések fontos részeként a Szlovák Posta hétvégére bezárja valamennyi fiókját.  

“Ezzel kibővül a hétvégi óvintézkedések sora az egész postai hálózatra, ugyanis a múlt héten csupán a bevásárlóközpontok postái maradtak zárva.”


A kereskedelmi szolgáltatások beszüntetése

Az alkalmazottak és az ügyfelek egészségének megóvása érdekében a posta szünetelteti a kereskedelmi szolgáltatásokat, melyeket eddig a postahivatalokban a kliensek igénybe vehettek.

“2020. március 18-tól, vagyis szerdától egészen a rendelet visszavonásáig  szüneteltetik az  árucikkek eladását, valamint a Postabank,  a Postai Biztosító, a Tipos, a 4ka telekommunikációs szolgáltató és a Ticketportal szolgáltatásait, ezen kívül a PostShopokban kapható termékek értékesítését is. A Szlovák Posta nem végzi a szórólapok kézbesítését sem”

– magyarázta Rovenská.

A Szlovák Posta továbbra sem vesz fel Olaszország kockázatos részeire címzett küldeményeket.  “A nemzetközi légiközlekedésben továbbra is korlátozások érvényesek, a légitársaságok 2020. március 28-ig  meghosszabbították az  embargót Kínával, Macaóval és Hongkonggal szemben Az utóbbi napokban erre a listára került még Mongólia, Kuvait, Dzsibuti és Líbia is, a posta ezekbe az országokba sem kézbesít küldeményeket “ – fejezte be a szóvivő.


REflex24

Címkék: ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb