Az ország egyes kórházaiban folyamatosan készülnek a  COVID-19 (koronavírus) megbetegedéssel küzdő betegek egyre növekvő számára. A SZK Közegészségügyi Hivatalának tájékoztatása szerint  egy-egy kórházi osztályt ún. vörös zónává alakítanak át.  Ha a legrosszabb forgatókönyv igazolódna be, teljes egészségügyi létesítményeket  szerveznek át ún. COVID-kórházzá.

(nemocnicakomarno.sk)

Az egészségügyi minisztérium jelenleg is dolgozik azon, hogyan lehet az egyes osztályokat fokozatosan vörös zónává alakítani.

“Az aktuális  szlovákiai helyzet kielégítő. A fertőző osztályokon még több tucat szabad hellyel rendelkezünk, de gondolni kell a jövőre is, mindenre fel kell készülnünk. Ezért stratégiánkat a Pozsonyi Egyetemi Kórházban indítjuk, melyet az aktuális helyzethez mérten alakítunk a továbbiakban ”

– jelentette ki a SZK egészségügyi minisztere, Marek Krajčí.

A COVID-19 megbetegedések növekedésével, ha a betegek kórházi ellátásra szorulnak, a kiválasztott kórházi osztályokat vörös zónává alakítják.  Jelenleg ez több mint 4000 kórházi ágyat jelent.

“Először a kórházi ágyak  átalakítására  fókuszálunk, majd szükség esetén a többi kórházi helyiség, pl. a fürdőszobák is sorra kerülnek “

– magyarázta Krajčí .

Az egészségügyi minisztérium azonban azokra is gondol, akik nem vírusfertőzöttek.

“Be kell biztosítanunk, hogy a nők megfelelő higiéniai feltételek mellett szülhessenek, hogy az onkológiai páciensek gyógykezelése is megfelelő körülmények között menjen végbe, valamint azt is, hogy a traumatológiai ellátás is zavartalanul folyhasson. Ezért a koronavírusus betegek számának ugrásszerű megnövekedése esetén a nem fertőzöttek számára  is  teljeskörű  ellátás zajlik majd a kórházakban és az egyéb specializált egészségügyi intézményekben”

– fejezte be az egészségügyi miniszter.


REflex24

Címkék: , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb