A Szlovák Vasúttársaság értesíti az utazóközönséget, hogy a SZK Kormánya 2020. március 27-ei határozata alapján 2020. 4. 1-jétől visszavonásig felfüggeszti a 6-26 éves diákok ingyenes vasúti szállítását.  A rendelkezésről Tomáš Kováč, a Szlovák Vasúttársaság szóvivője adott tájékoztatást. 

(vlaky.net)

Az ingyenes vonatozás megszüntetése mindaddig érvényben marad, míg a tanítás az iskolai intézményekben szünetel. 

“A tanulók és diákok, akik számára a kormány időlegesen eltörölte az ingyenes utazási lehetőséget, továbbra is utazhatnak vonaton, de 2020. 4. 1-jétől kedvezményes jegyet kell váltaniuk.  (a 2. osztályú jegy 50 % -a). A Szlovák Vasúttársaság ideiglenesen, a rendelet visszavonásáig, szünetelteti a kisgyermekek és 6-16 éves tanulók ingyenes utazását biztosító regisztrációt, valamint a valamennyi korcsoportra vonatkozó csoportos, díjmentes utazásra jogosító menetjegyek kiadását is”

– fejtette ki Kováč.

A kedvezményes menetjegyek valamennyi olyan vonatra érvényesek, melyre a “Közszolgálati szállítási szerződések” vonatkoznak.

“A kommersz üzemmódban közlekedő vonatok (az InterCity, az R 420 Rozewie és az R 421 Rozewie vonatok) jelenleg nem járnak – az államközi személyszállítás 2020. 3. 13-ától szünetel, az InterCityk 2020. 3. 18-ától nem közelekednek”

– tette hozzá a szóvivő.

Egyúttal felhívja az utazóközönség figyelmét, hogy a menetjegyek megváltására használják a  Szlovák Vasúttársaság kontaktus nélküli csatornáit.

“Ide tartozik az internetes jegypénztár, az ingyenes menetjegy a mobiltelefonra, az SMS menetjegy vagy a Vonattal utazunk mobilos applikáció.” 

Ha a vasútállomások jegypénztáraiban vásároljuk meg menetjegyünket, kötelesek vagyunk szánkat és orrunkat védőmaszkkal eltakarni (arcmaszk, sál, kendő). “Kérjük az utazóközönséget, hogy személyes kapcsolat  esetén részesítsék előnyben a bankkártyás fizetést. Egyúttal felhívjuk az utasok figyelmét, hogy a vonatban is kötelező az arcmaszk, esetleg sál, kendő viselése. Amennyiben ezt valaki nem teszi meg, kizárható az utazásból” – fejezte be Kováč.

REflex24

Címkék: , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.14.

Kutatás az Ipoly mente kultúrális életéről – Mondja el véleményét!

Győry Zsófi Nyugat-Magyarországról származik, végzős egyetemi hallgató Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetem. Idén szerzi meg diplomáját közösségszervezés-szakon. Mivel…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb