A SZK Közegészségügyi Hivatalának tájékoztatása szerint a  COVID-19  megbetegedés  a produktív korban lévőket érinti a legnagyobb mértékben. Ezt igazolja  a pozitív tesztek korcsoportok szerinti elemzése, mely azt is  bizonyítja, hogy a  65 év feletti betegek előfordulása  5 % alatti  eredményt mutat.

(pixabay.com)

A COVID-19 megbetegedések egyes eseteit  epidemológiai vizsgálatok alapján analizálják az egyes regionális közegészségügyi hivatalokban. 

“A pozitív minták korcsoportok szerinti vizsgálata alapján megállapíthatjuk, hogy a legtöbb megbetegedést a  35 – 44 éves férfiak csoportákban tartják nyilván, a nők esetében a betegségek száma arányosan oszlik el a 35 – 44, 45 – 54  és 55 éves korcsoport között. Ha az eredményt aszerint elemznénk, hányan tartoznak az adott korcsoportba, egyértelmű lenne,  hogy az adott időszakban az újonnan előforduló megbetegedések a  20- 24 éves korosztály között jelentkeztek a legmagasabb számban”

– olvasható a hivatal tájékoztatójában.

Az elemzéseket az  EPIS által 2020. 4. 8-ig nyilvántartott pozitív tesztek alapján végezték (697 eset).

“Az betegek egy része a kórházak fertőző osztályán tartózkodik, mások házi karanténban  vagy az állami karanténközpontokban vannak. A pozitív eredménnyel végződő tesztek növekvő száma a külföldről egyre nagyobb számban hazatérő és állami karanténközpontokban tartózkodó személyek számával magyarázható. Ez a növekvő megbetegedésszám nem jelent magasabb kockázatot a népesség számára, ugyanis ezek a személyek csak azután hagyhatják el a karantént, hogy tesztjeik negatív eredményt mutatnak, vagyis  nem jönnek létre új gócpontok.”

Az esetek többségében külföldről hazatérő személyek fertőződtek meg, a további megbetegedések is összefüggenek olyan személyekkel, akik  külföldi tartózkodás után tértek haza.

“A vizsgálatok azt mutatják, hogy a legtöbb megbetegedést Ausztriából, az Egyesült Királyságból, Csehországból, Olaszországból, Németországból és Belgiumból hurcolták be Szlovákiába”

– fejezi be a Közegészségügyi Hivatal.


REfelx24

Címkék: , , , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.29.

Fábián Janka Ipolyságon

Fábián Janka, napjaink egyik legnépszerűbb női történelmi regényírója, az Ipolysági Városi Könyvtár meghívására érkezett városunkba. A színvonalas rendezvényre…

2024.05.01.

Lampionos felvonulás az esztergomi Kis-Dunán (képgaléria)

Esztergom. 2024.04.30-án tartották meg a hagyományos lampionos felvonulást a Kis-Dunán. Naplemente után több ezer ember gyűlt össze a…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb