A postai szolgáltatások biztosítása 2020. április  23-ától Szlovákia egész területén a standard nyitvatartási időben zajlik majd.  Iveta Dorčáková, a Szlovák Posta szóvivőjének tájékoztatása szerint visszatérnek az eredeti nyitvatartási időhöz, és az ajánlott levelek kézbesítés is  standard módon zajlik  majd.

(webnoviny.sk)

Továbbra is  érvényben maradnak azonban a COVID-19 megbetegedés megelőzésére irányuló biztonsági és higiéniai  óvintézkedések.

“A döntést az Elektronikus Kommunikációt és Postai Szolgáltatásokat Szabályozó Hivatal hozta, tehát eltörlik az ideiglenes óvintézkedéseket, melyek a nyitvatartást és a postai szolgáltatásokat korlátozták. Az egyes postahivatalok nyitvatartási ideje a rendkívüli helyzet bevezetése előtti rezsim szerint lesz érvényben, kivéve a 30 – 60 percig tartó, fertőtlenítésre szánt megszakításokat”

– közölte Dorčáková.

A postai alkalmazottak hiánya miatt egyes esetekben a posta fenntartja a nyitvatartási idő módosításának lehetőségét.

“A standard üzemmóddal szemben jelenleg  1400  alkalmazottal kevesebbel számolhatunk, ami jelentős különbség. A betegszabadságon levő vagy családtagjukat ápoló munkatársaink 80%-a az ügyfélablaknál dolgozók és a kézbesítők közül kerül ki.  A posták hétvégente továbbra is  zárva tartanak.  Az egyes postahivatalok nyitvatartási idejéről a SZP weboldalán,  mobilapplikáció segítségével vagy az egyes fiókokban kihelyezett információs anyagokból szerezhetnek tudomást”

– tette hozzá a szóvivő.

Az ajánlott levelek, hivatalos küldemények, ajánlott levelek saját kézbe, biztosított levelek kézbesítése a koronavírus miatti rendkívüli helyzet bevezetése előtt megszokott módon, a posta érvényes szabályzata alapján történik majd.  

(bratislavskykraj.sk)

“Az ügyfeleknek már nem kell az ajánlott küldeményekért a postafiókokba menniük, így a jelenlegi helyzet kicsit enyhülhet. A küldeményről való értesítést, vagyis sárga cédulát csak akkor helyez el a kézbesítő a postaládában, ha a címzettet nem találja  otthon.  A postán hagyott küldeményeket is megpróbáljuk  újra kézbesíteni.”

Május 1-jétől kezdve a küldemények letéti ideje a standard 18 naptári nap. Az április végéig feladott küldemények esetében még a 14 nappal meghosszabbított letéti idő érvényes.  

“Kézbesítőink és többi alkalmazottunk védelme érdekében, ahogy ügyfeleink egészségének megóvása érdekében is megtettük a maximumot. Kézbesítőink rendelkeznek kézfertőtlenítő géllel, kesztyűvel, arcvédő maszkkal, illetve védőpajzzsal és szemüveggel is.  Az utóbbiak rendkívüli esetben kerülnek majd felhasználásra,  egy helység lezárása és vesztegzár kihirdetése után, mint pl. jelenleg Korompa városában vagy Ágostháza és Zsigra községekben. Postafiókjainkban munkatársainkat a kesztyűn és a maszkon kívül egy átlátszó műanyag  védőlap is  óvja, amely megakadályozza az ügyfelekkel való közvetlen kapcsolatot. Az ideiglenes védőlapokat a bevásárlóközpontok nyílt terű posthivatalaiban is felszereltük.  A postákon gyakrabban takarítanak, fertőtlenítenek és szellőztetnek.  Szabályozzuk az ügyfelek belépését is, a klienseknek kézfertőtlenítő is  rendelkezésére áll”

– fejezte be a szóvivő asszony.


REflex24

Címkék: , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.05.01.

Lampionos felvonulás az esztergomi Kis-Dunán (képgaléria)

Esztergom. 2024.04.30-án tartották meg a hagyományos lampionos felvonulást a Kis-Dunán. Naplemente után több ezer ember gyűlt össze a…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb