Iveta Dorčáková, a Szlovák Posta szóvivőjének tájékoztatása alapján  a posta csaknem 266 ezer lakos számára fizeti ki a juttatásokat mintegy  43 millió  euró értékben saját kézbe a postahivatalokban vagy a megadott lakcímre. 

Mivel várható a postahivatalok látogatottságának megnövekedése, a posta a többi ügyfélnek azt ajánlja, halasszák az ügyintézést más időpontra. 

“Amennyiben lehetséges, érdemes az  elintézendő ügyeket online vagy a Szlovák Posta mobil applikációján keresztül bonyolítani, esetleg megvárni a juttatások kiadásának végeztét.  A szociális juttatásokra jogosultak  nyitvatartási időben 10 napig vehetik fel az összeget, ezért nem szükséges rögtön az első napon felkeresni a postahivatalt”

– magyarázta a szóvivő asszony.

A Szlovák Posta, ahogy az elmúlt hónapokban is, a városi és községi hivatalok, valamint a rendőrség segítségét is  kérte.  

“Továbbra is érvényesek a bevezetett biztonsági és higiéniai előírások, s felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy ezeket következetesen tartsák be. Az előírások betartásának és a megnövekedett ügyfélszámnak köszönhetően valószínűleg meghosszabbodik a várakozási idő.   Kérjük, hogy legyenek türelmesek és megértőek.  Valamennyi óvintézkedés a SZK Közegészségügyi Hivatala rendeletének értelmében történt, és az ügyfelek és a munkatársak egészségének megóvása érdekében került bevezetésre.”

Az ügyfelek számát a postahivatal épületében továbbra is  figyelik és aszerint szabályozzák, hogy minimalizálják a koronavírus terjedésének lehetőségét. 

“Ügyfelek csak korlátozott számban tartózkodhatnak az  épületben – 25 négyzetméteren belül egy ügyfél várakozhat, s mindenkinek be kell tartania a kétméteres távolságot.  A postahivatalok látogatottságát megbízott munkatársak és biztonsági emberek figyelik, akik az üzemeltetés gördülékenységéért felelősek,  továbbá szabályozzák az ügyfelek létszámát az épületen belül.”

A postahivatalok épületébe csak az arcmaszkkal vagy egyéb arcvédővel (sál, kendő) rendelkező ügyfelek léphetnek be, ajánlatos kesztyűt viselni és saját tollat használni.  Az ügyfeleknek belépéskor használniuk kell a kézfertőtlenítőt.  A posta kéri a karanténban tartózkodó ügyfeleket, hogy ezt  a tényt jól látható módon függeszék ki postaládájukra vagy bejárati ajtójukra, s így figyelmeztessék a kézbesítőket.  A karanténban levő ügyfeleknek a posta nem fizeti saját kézbe a juttatásokat.  Meg kell várni a karantén végeztét vagy a helyzet normalizálódását.  A SZP befejezte a szociális juttatások és nyugdíjak mobilkonténerekből való kifizetését a karantén alá került területeken, ugyanis jelenleg Szlovákiában nem találhatók ilyen helyek.  Valamennyi ügyfél a megszokott módon a postahivatalokban veheti át a juttatásokat – magyarázta Dorčáková.

Április 23-ától valamennyi postai, pénzügyi és egyéb szolgáltatás üzemeltetése a standard módon zajlik.  

“A kézbesítés során azonban továbbra is  érvényesek a  COVID-19 megbetegedés megelőzése érdekében bevezetett higiéniai és biztonsági előírások. Az egyes postahivatalok nyitvatartási ideje is visszatért  a standard rezsimbe, kivéve a 30 percig tartó szünetet, mely alatt a postahivatalokat fertőtlenítik. Vasárnaponként a postahivatalok zárva tartanak.”

Címkék: ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.14.

Kutatás az Ipoly mente kultúrális életéről – Mondja el véleményét!

Győry Zsófi Nyugat-Magyarországról származik, végzős egyetemi hallgató Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetem. Idén szerzi meg diplomáját közösségszervezés-szakon. Mivel…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb