Nagyszombatban ülésezett a Rába-Duna-Vág Korlátolt Felelősségű Európai Területi Együttműködési Társulás, melynek célja a határon átnyúló együttműködés támogatása gazdasági  és társadalmi téren, a területi összetartozás megerősítése érdekében.

(fotó: tnava-vuc.sk)

„Örülök, hogy két év alatt sikerült teljesen beindítani  a projektet. Ennek bizonyítéka a tagság iránti érdeklődés, Nyitra megye is csatlakozott hozzánk. Megközelítettük az előirányzott 20 és 50 ezer € közti összeget, s így számos projektet támogathattunk“

–  mondta Jozef Viskupič, Nagyszombat megye elnöke.

Az 1. prioritási tengelyen belül 23 projektet valósítottak meg (kápolnafelújítás, közösségi létesítmények építése, kajakvásárlás) több mint 1 millió € értékben. A 4. tengely keretében 41 projekt valósult meg kb. 2 millió € összegben (fesztiválok, táborok, továbbképzések, kutatási  projektek). További 131 kérvény vár jóváhagyásra mintegy 6 millió € értékben.

„Örülök, hogy sikeresen pályáztunk támogatásra az Interreg V-A Szlovák Köztársaság – Magyarország Együttműködési Programból is. Számításaink szerint a rendelkezésre álló összeg 100 %-át kimerítjük” 

– fejezte be Berényi József, megyei alelnök. 

Címkék: , , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.14.

Kutatás az Ipoly mente kultúrális életéről – Mondja el véleményét!

Győry Zsófi Nyugat-Magyarországról származik, végzős egyetemi hallgató Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetem. Idén szerzi meg diplomáját közösségszervezés-szakon. Mivel…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb