A petíciót jegyző településvezetők üdvözlik a Magyar Közösség Pártja és a Híd párt megegyezését, az egységes magyar párt megalakulása érdekében tett lépéseiket.

forrás: ma7.sk

“Történelmünk során számtalanszor bebizonyosodott, közösségünk akkor tudta a leghatékonyabban megvédeni és képviseltetni önmagát, amikor egységesen lépett fel. Ezért támogatjuk a magyar pártok egyesülési folyamatának elkezdését. Eljött az idő, hogy a tárgyalásokat a cselekvés váltsa fel”

– áll a polgármesterek felhívásában.

Mi, akikre a polgárok a településük, az otthonuk vezetését bízták, az erős érdekképviseletet támogatjuk. Ez önkormányzataink és közösségünk érdeke”

– hangsúlyozzák a petíciót támogató településvezetők.

“Bízunk benne, hogy ehhez a megegyezéshez a továbbiakban csatlakozik minden olyan párt, mozgalom, intézmény és szervezet, amely a Szovákiában élő magyar közösség egységes képviseletében érdekelt”

– zárul a petíció, amelyhez a felvidéki önkormányzati vezetők mellett mindazok csatlakozhatnak, akik támogatják a felhívásban foglaltakat.

A petíció az alábbi linken érhető el.

Mint ismert, a magyar pártok pénteki újabb tárgyalási fordulóját követően az MKP és a Híd közös nyilatkozatot adott ki, amelyben jelzik, készek közösen megalakítani az egységes felvidéki magyar pártot, amelynek szélesre nyitják a kapuit mások előtt.


forrás: ma7.sk

Címkék: , , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb