fotó: TASR

A lakosság vakrémült, a kormány reszket, szinte már magán kívül van, a minisztereknek és az államtitkároknak zaklatott lidércálmai vannak. Vajon milyen lesz a közeljövő forgatókönyve. Talán még a világvége is bekövetkezhet!

Norbert Dolinský, a TA3 szerkesztője is már magatehetetlen az ügyben és hogy ne omoljon össze az ország, a Politikában című vasárnapi műsorába behívta az „éleslátású” Bugár Bélát (vagy az utóbbi polgártársunk kérettette be magát).

Egykoron a parlamenti üléseket tökéletesen levezénylő polgártársunk rögvest kikotyogta:

ő már két éve megmondta a tutit.

A vegyes párt a SMER-rel és a Szlovák Nemzeti Párttal karöltve már akkor elkezdték a tisztogatást, beindították az őrizetbe vevés stratégiáját, Matovičék pedig most már csak befejezik a menetet.

„Számos baklövést követ el a kabinet, hibát hibára halmoz”

– állapította meg dölyfösen a „nemzetmentő”.

A riporter kissé feszélyeztetve a magyar-szlovák viszonyokról faggatta.

„Ha most mellettem ülne Andrej Danko, mást mondanék, mint Önnek. Tárgyalgatnak egymással, de mindez kevés. Az itteni magyarság vezetését, gondjainak meg oldását Gyimesi vette kézbe. Ez idáig nem is hallottam felőle, azt sem tudtam, milyen nemzetiségűnek vallja magát. Itt-ott az újságokban látom a fényképét. Klusra panaszkodik, de párttársát, Mikulec belügyminisztert, aki az új kettős állampolgárságot szabályozó törvény kidolgozója, nem vonja felelősségre. Jómagam Grendel Gábort tudnám elképzelni Gyimesi mostani szerepkörében. Jobban belelát a dolgokba. Gyimesi csupán saját magát fényezi, és néha több kárt okoz, mint amennyi hasznot hajt. A HÍD és az MKP tárgyalásai is pergősebbek lehetnek. A megannyi, gyakran nem éppen velős sajtótájékoztatók vajmi keveset tárnak fel az előttünk álló kérdések megoldása érdekében”

– fejtette ki Bugár

Matovič miniszter elnök úr helyében azon melegében az egykori „politikust” kinevezném tanácsadónak. Hiszen ő mindig mindent tudott, most is tud és talán a jövőt is képes meghatározni. Vagy így, vagy úgy!

Címkék: , , , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb