A nyár folyamán tovább fokozódott a migránshelyzet az Ipoly mentén, naponta száznál is többen érkeznek. Az elmúlt hetekben természetesen a régió központját, Ipolyságot is egyre intenzívebben érintette a menekültválság. 2023. augusztus 30-án csúcsosodott ki a helyzet, ettől fogva ugyanis a belügyminisztérium a városban regisztrálja a menekültek egy részét (legfeljebb 30 főt). Mindez azt jelenti, hogy a menekültek ezen része minden bizonnyal nem hagyja el rögtön a várost, így gyakrabban találkozhatnak velük a köztereken, a többi menekültet az eddig megszokott módon a rendőrség elszállítja. Mindeközben több mint 700 illegális bevándorló tartózkodik egy magáncég egyik csarnokában Nagykürtösön. A helyzet tarthatatlan, a mai napon a migrációs válsággal kapcsolatos intézkedéseket harangozott be a szlovák államfő, Zuzana Čaputová.

Ódor Lajos kormányfő szerdán ismerteti a migrációs válsággal kapcsolatos intézkedéseket – közölte Zuzana Čaputová államfő a közösségi hálón, hozzátéve, hogy teljes mértékben támogatja az ezzel kapcsolatos javaslatokat.

„A kormányfő tájékoztatott a lakosság biztonsága, valamint az ország területén áthaladó illegális migránsok számának csökkentése érdekében tervezett lépésekről”

– közölte az államfő.

Keddi megbeszélésükön részt vett Miroslav Wlachovský külügyminiszter is.ma7.sk/tasr

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2023.09.25.

Az üvegdrótozás utolsó Ipoly menti mohikánja

(Fotó: Németh László gyűjteménye) Emlékszünk-e, milyen jólesett a papa borát, vagy kisüstijét felhörpinteni a helyi JRD (TSZ) által…

2023.09.26.

SacheRock! – zenei kamaraestek lesznek zselízi a Sacher-pincében

The SacheRock Underground Festival néven zenei fesztivált szervez a zselízi Sacher Polgári Társulás. "Kiállítások, könyvbemutatók, tortasütő versenyek. A…

2023.09.27.

Felhívás: Esterházy János mint példakép

A Charta XXI Egyesület, az Esterházy Akadémia és a Fiatalok a Nemzetért Alapítvány közösen hirdeti meg az „Esterházy…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb