Ha szeptember elején tartották volna a parlamenti választásokat, akkor a Smer-SD győzött volna 22 százalékkal. Hat párt vagy mozgalom jutott volna be a parlamentbe. Ez az NMS Market Research Slovakia felméréséből derül ki, amelyet a Sme napilapnak készített.

kép forrása: tvnoviny.sk

A második helyen a PS végzett volna 18,1 százalékkal, a harmadik helyen pedig a Hlas-SD állt volna a szavazatok 11,4 százalékával. A pártot a Republika követi 8,3 százalékos támogatottsággal, majd az SNS következik 7,3 százalékkal. Rajtuk kívül a Sme rodina is bejutott volna a parlamentbe, amelyre 5,8 százalék szavazott volna.

Nem jutott volna be a parlamentbe az OĽANO a priatelia, a Kresťanská únia és a Za ľudí alkotta koalíció, amelyet a választók 6,1 százaléka támogatott volna, de mivel koalícióról van szó, legalább hét százalékra van szükség a parlamentbe jutáshoz. Nem jutott volna be a parlamentbe a KDH (4,7 százalék), az SaS (4,2 százalék), a Demokrati (3,8 százalék) és a Szövetség sem (3,2 százalék).

Az ĽSNS a szavazatok egy százalékát szerezte volna meg, a Modrí, Most-Híd 0,9 százalékot kapott volna, a Spravodlivosť 0,7-et, a KSS 0,4-et, a Magyar Fórum pedig 0,4-et.

Az adatokat szeptember 5. és 10. között gyűjtötték, és a felmérésben 1410 válaszadót kérdeztek meg.


tasr

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2023.09.25.

Az üvegdrótozás utolsó Ipoly menti mohikánja

(Fotó: Németh László gyűjteménye) Emlékszünk-e, milyen jólesett a papa borát, vagy kisüstijét felhörpinteni a helyi JRD (TSZ) által…

2023.09.26.

SacheRock! – zenei kamaraestek lesznek zselízi a Sacher-pincében

The SacheRock Underground Festival néven zenei fesztivált szervez a zselízi Sacher Polgári Társulás. "Kiállítások, könyvbemutatók, tortasütő versenyek. A…

2023.09.27.

Felhívás: Esterházy János mint példakép

A Charta XXI Egyesület, az Esterházy Akadémia és a Fiatalok a Nemzetért Alapítvány közösen hirdeti meg az „Esterházy…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb