A Lévai (Levice) és a Vágsellyei (Šaľa) járásban is zavartalanul zajlik a szavazás – erősítették meg a TASR-nek a járási választási bizottságok tagjai.

A Lévai járásban eddig egyetlen panasszal kellett foglalkozni, egy választó a község pecsétjének színét kifogásolta a választási borítékokon.

„Az ügyet tisztáztuk, ezen kívül csak apróbb fennakadások voltak, amit helyben megoldottak. Például egy szavazó nem kapta meg az egyik párt jelöltlistáját. Amint ezt jelezte, azonnal átadták neki, és figyelmeztettük a szavazókör választási bizottságát, hogy a biztonság kedvéért meg egyszer ellenőrizze, mindegyik csomagban megvan-e az összes jelöltlista”

– mondta Martin Bátovský, a lévai járási választási bizottság elnöke.

Zavartalan a szavazás Vágsellyén is, semmilyen incidensről nem érkezett bejelentés a járási választási bizottsághoz. Ebben a két Nyitra (Nitra) megyei járásban nagy az érdeklődés a szavazás iránt.

„Több helyen a szavazóhelyiségek előtt várakoztak az emberek, hogy sorra kerüljenek és leadhassák a voksukat”

– mondta Bátovský.tasr

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.07.11.

Előre megy-e Nyitra megye?

Fotó: Csenger Tibor facebook oldala 2022-ben különösen nagy felhatalmazást kapott a Szövetség a választóktól a megyei képviselő-testületbe a…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb