Akit a divat csak egy kicsit is érdekel, vagy olvasgatja a női magazinokat, tudja, hogy a francia nők eleganciája legendás. Idézzük csak fel a kis fekete koktélruhát, amelynek Chanel kisasszony szerint valamennyi nő gardróbjában ott kell lapulnia, vagy a francia filmcsillagok rafináltan elegáns stílusát. De elég csak végigsétálni bármelyik francia kisváros főutcáján.   Pedig nem valamennyi hölgyet öltöztet divattervező, s közülük sem mindenki milliomos, aki megtehetné, hogy hatalmas összegeket költ a kifutókon és a divatlapokban megjelenő darabokra.

(facebook.com)

Hogy mi a francia nők titka? Nagyon egyszerű: betartanak néhány olyan szabályt, amelytől a megjelenésük üdévé, alkalomhoz illővé és nőiessé válik. Lássunk ezek közül néhányat:

Az alapszínek viselése

Ha Coco Chanel vagy Dior modelljeire gondolunk, soha nem az élénk színek jutnak eszünkbe. A francia nők gardróbjában a fehér, a kék, a fekete, a piros és a bézs dominál. Ezek tetszőlegesen variálhatók egymással, s önmagukban viselve, esetleg a saját árnyalataikkal kombinálva is elegáns külsőt kölcsönöznek viselőjüknek. A fekete-fehér, fekete-piros, kék-fehér párosítással nem hibázhatunk.

(facebook.com)

Klasszikus minták

Az elegáns nő semmilyen alkalomra nem visel feltűnő mintájú öltözéket. A francia hölgyek előszeretettel viselnek kockásat, csíkosat, pöttyöset, de az állatminta, a feliratok, a trópusi virágok  hiányoznak a listáról. Alapszabály az is, hogy ne keverjük a különböző mintákat, a legjobb, ha viselünk egy egyszínű és egy mintás ruhadarabot. Ne bonyolítsuk túl megjelenésünket.

A megfelelő kiegészítők

Mit ér az összehangolt öltözék, ha a cipő, a retikül vagy az ékszerek nem illenek a képbe.

Az talán senkinek sem jut eszébe, hogy egy elegáns kosztümhöz vászontarisznyát akasszon a vállára, de arra már kevesebben gondolnak, hogy a cipő legyen kifinomult formájú, lehetőleg bőr és főleg ne legyen a sarka lejárva, az orra lenyúzva.

A retikül füléről ne legyen lepattogva a bőr, a szoknya aljáról ne lógjon le egy kósza cérnaszál, a frizuránk legyen ápolt. Ezek bármelyike képes agyoncsapni a kedvező összképet.

(facebook.com)

A kiegészítők terén kevésbé vagyunk bátrak, mint a francia nők. Ne féljünk kalapot, kendőt, sikkes sálat viselni, s ne idegenkedjünk a hangsúlyosabb ékszerektől sem. S természetesen ne feledkezzünk meg az egy csepp /de valóban csak egy csepp/ finom parfümről sem.

Az alap ruhadarabok

Van néhány olyan ruhadarab, amelynek szinte kötelező jelleggel ott kéne, hogy lapuljon egy sikkes nő ruhatárában. Ilyen a kék farmer, az egyszerű fehér ingblúz, az előbb már említett kis fekete ruha, egy jól szabott blézer, egy csíkos póló /az idén esetleg pöttyes is/, egy karakteres napszemüveg, illetve egy minőségi táska és fekete körömcipő. Részesítsük előnyben a klasszikus formákat és szabásokat, ettől ruhatárunk időtállóvá válik.

(facebook.com)

Magabiztosság

Mit sem ér a méregdrága ruha, ha a viselője nem érzi jól magát benne. Csak olyan ruhát vásároljunk meg, amiben nőnek érezzük magunkat. Mindannyian mások vagyunk. Lehet, barátnőnknek jól áll a mély dekoltázs, de ha minket ez feszélyez, végig görnyedt vállal viseljük majd, az pedig csöppet sem sikkes. Ha nem tudunk tűsarkúban járni, ne vegyünk ilyen cipőt. A lényeg, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, s ebben az esetben a farmer-blúz összeállításban is a végzet asszonya összképet adjuk majd.

Nem is olyan bonyolult ez, igaz? Valamennyien lehetünk nagyvilági nők, akár itthon is – magunk és párjaink legnagyobb örömére.

Címkék: , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.03.22.

Az Úri muri bemutatója a Komáromi Jókai Színházban

Ma mutatja be a Komáromi Jókai Színház Móricz Zsigmond Úri muri című zenés színművét. Az előadást Bagó Bertalan…

2024.03.28.

Generációk közötti párbeszéd és tudásátadás fiataloknak

A RE-START egy adott földrajzi régióra koncentráló akcióterv, amelyben több települési önkormányzat, közigazgatási szerv, gazdasági szereplő és civil…

2024.03.29.

Nagypéntek – Jézus Krisztus kereszthalálának napja

Nagypéntek az egyházi év legcsendesebb napja: Jézus elítélésének, megkínzásának, halálának és temetésének napja. Ezen a napon nincs szentmise.…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb