Hirdetés

Akit a divat csak egy kicsit is érdekel, vagy olvasgatja a női magazinokat, tudja, hogy a francia nők eleganciája legendás. Idézzük csak fel a kis fekete koktélruhát, amelynek Chanel kisasszony szerint valamennyi nő gardróbjában ott kell lapulnia, vagy a francia filmcsillagok rafináltan elegáns stílusát. De elég csak végigsétálni bármelyik francia kisváros főutcáján.   Pedig nem valamennyi hölgyet öltöztet divattervező, s közülük sem mindenki milliomos, aki megtehetné, hogy hatalmas összegeket költ a kifutókon és a divatlapokban megjelenő darabokra.

(facebook.com)

Hogy mi a francia nők titka? Nagyon egyszerű: betartanak néhány olyan szabályt, amelytől a megjelenésük üdévé, alkalomhoz illővé és nőiessé válik. Lássunk ezek közül néhányat:

Az alapszínek viselése

Ha Coco Chanel vagy Dior modelljeire gondolunk, soha nem az élénk színek jutnak eszünkbe. A francia nők gardróbjában a fehér, a kék, a fekete, a piros és a bézs dominál. Ezek tetszőlegesen variálhatók egymással, s önmagukban viselve, esetleg a saját árnyalataikkal kombinálva is elegáns külsőt kölcsönöznek viselőjüknek. A fekete-fehér, fekete-piros, kék-fehér párosítással nem hibázhatunk.

(facebook.com)

Klasszikus minták

Az elegáns nő semmilyen alkalomra nem visel feltűnő mintájú öltözéket. A francia hölgyek előszeretettel viselnek kockásat, csíkosat, pöttyöset, de az állatminta, a feliratok, a trópusi virágok  hiányoznak a listáról. Alapszabály az is, hogy ne keverjük a különböző mintákat, a legjobb, ha viselünk egy egyszínű és egy mintás ruhadarabot. Ne bonyolítsuk túl megjelenésünket.

A megfelelő kiegészítők

Mit ér az összehangolt öltözék, ha a cipő, a retikül vagy az ékszerek nem illenek a képbe.

Az talán senkinek sem jut eszébe, hogy egy elegáns kosztümhöz vászontarisznyát akasszon a vállára, de arra már kevesebben gondolnak, hogy a cipő legyen kifinomult formájú, lehetőleg bőr és főleg ne legyen a sarka lejárva, az orra lenyúzva.

A retikül füléről ne legyen lepattogva a bőr, a szoknya aljáról ne lógjon le egy kósza cérnaszál, a frizuránk legyen ápolt. Ezek bármelyike képes agyoncsapni a kedvező összképet.

(facebook.com)

A kiegészítők terén kevésbé vagyunk bátrak, mint a francia nők. Ne féljünk kalapot, kendőt, sikkes sálat viselni, s ne idegenkedjünk a hangsúlyosabb ékszerektől sem. S természetesen ne feledkezzünk meg az egy csepp /de valóban csak egy csepp/ finom parfümről sem.

Az alap ruhadarabok

Van néhány olyan ruhadarab, amelynek szinte kötelező jelleggel ott kéne, hogy lapuljon egy sikkes nő ruhatárában. Ilyen a kék farmer, az egyszerű fehér ingblúz, az előbb már említett kis fekete ruha, egy jól szabott blézer, egy csíkos póló /az idén esetleg pöttyes is/, egy karakteres napszemüveg, illetve egy minőségi táska és fekete körömcipő. Részesítsük előnyben a klasszikus formákat és szabásokat, ettől ruhatárunk időtállóvá válik.

(facebook.com)

Magabiztosság

Mit sem ér a méregdrága ruha, ha a viselője nem érzi jól magát benne. Csak olyan ruhát vásároljunk meg, amiben nőnek érezzük magunkat. Mindannyian mások vagyunk. Lehet, barátnőnknek jól áll a mély dekoltázs, de ha minket ez feszélyez, végig görnyedt vállal viseljük majd, az pedig csöppet sem sikkes. Ha nem tudunk tűsarkúban járni, ne vegyünk ilyen cipőt. A lényeg, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, s ebben az esetben a farmer-blúz összeállításban is a végzet asszonya összképet adjuk majd.

Nem is olyan bonyolult ez, igaz? Valamennyien lehetünk nagyvilági nők, akár itthon is – magunk és párjaink legnagyobb örömére.

Címkék: , ,

Hozzászólok
Olvasta már?
2021.11.23.

Felvidéki siker a VII. Pannon Unifesten

Idén immár hetedik alkalommal rendezték meg a Pannon Unifest ifjúsági összművészeti fesztivált és versenyt. A novemberi 20. és…

2021.11.24.

Szövetség: Segélyterv nélkül padlóra küldi a gazdaságot a lockdown

Ha a kormány részletes segélycsomag nélkül rendeli el az egész ország lezárását és nem kárpótolja a bezárt létesítményeket,…

2021.11.26.

Újra van magyar nyelvű szentmise-közvetítés a Mária Rádió Mirjam jóvoltából

Az állami hatóságok rendelkezése nyomán, további rendelkezésig két hétre újra felfüggesztik a nyilvános istentiszteleti alkalmakat, köztük a szentmiséket…

2021.11.25.

Kéthetes országos karantént rendeltek el Szlovákiában

Kéthetes országos karantént rendeltek el csütörtöktől Szlovákiában, hogy megfékezzék a világszerte leggyorsabban ott terjedő Covid-19-járványt. A kórházakban ápolt…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb