A nőknek, mióta világ a világ, számos területen kell helytállniuk, s mindeközben elvárják tőlük, hogy vonzóak, ápoltak, csinosak legyenek. Ha belépünk egy drogériába, ahol a polcok roskadoznak a különböző árfekvésű és márkájú szépségápolási cikkektől, azt is mondhatnánk, a mai kor asszonyainak könnyű a dolguk, hiszen csak meg kell találniuk a számukra legmegfelelőbb terméket.

(kép forrása: mult-kor.blog.hu)

De vajon milyen csodaszerektől szépültek nagyanyáink és dédanyáink, akiknek nem volt lehetősége arra, hogy színes tégelyekben sorakozzon fürdőszobájuk polcán a sima arcbőr titka, vagy a megoldás a zsíros hajra? Nagyon egyszerű: azt használták, amit a konyhában vagy a kertben találtak. Néhány régi szépségápolási praktika nagyon hatékony, tehát aki szeret kísérletezni, és  igyekszik pénztárcabarát megoldásokat találni, ne habozzon kipróbálni az alábbi ötletek valamelyikét.


Bőrápolás

Ki ne vágyna üde, feszes arcbőrre. Mi sem egyszerűbb ennél! Vegyünk ki a hűtőből egy kis tejfölt, keverjük el néhány csepp citromlével, s vigyük fel az arbőrre, a nyakra, sőt a dekoltázsra is. Hagyjuk hatni 15 percig, majd langyos vízzel öblítsük le.

Meg fogunk lepődni, ez a kombináció valódi szépségelixír!

Szem alatti karikák

Sok nő életét keseríti meg a karikás szem. Elég egy hosszúra sikerült éjszaka, esetleg számítógép előtti munkavégzés, vagy csupán csak néhány kimerítő nap, s a szem alatt máris sötét karikák éktelenkednek. Erre a szépséghibára több praktikát is ismertek dédanyáink. Ha van otthon uborka, szeljünk le belőle néhány karikát, majd helyezzük a szemünkre néhány percig.

(fotó: facebook)

Aki szeret teázni, mártson a teába (a legjobb, ha fekete vagy zöld tea) két vattakorongot, s használja a fenti módon. Ha egyik sem megvalósítható, vegyünk ki a fiókból két kiskanalat, tegyük be a fagyasztóba néhány percre, majd tegyük a szemhéjunkra. Az eredmény garantált!


Hajápolás

Ha van rá lehetőségünk, fogjunk esővizet, s ezzel mossunk hajat. Alkalmazhatjuk gyógynövények főzetét is, a csalán jótékony hatását biztosan mindenki ismeri. A száraz hajnak jót tesz a tojássárgájából készült pakolás, amit legalább húsz percig kell rajta hagyni. Ha olívaolajat is keverünk hozzá, hajkoronánk biztosan meghálálja. Aki csillogó tincsekre vágyik, az utolsó öblítővízbe keverjen egy kis ectet, bármilyen hajbalzsamnál hatékonyabb.

Régen a hajfestéket sem ismerték, különböző főzetek segítségével igyekeztek elrejteni az ősz hajszálakat. A sötét hajúak kísérletezhetnek gesztenye- vagy feketekávé főzettel, a szőkék citromlé és kamillafőzet keverékével  érhetik el a kívánt hatást.

Kézápolás

Nagyanyáink keményen dolgoztak a földeken, a háztartásban, de ők is vágytak arra, hogy puhává varázsolják a kézbőrüket. A méz nemcsak finom, hanem nagyszerű segítséget nyújt a kézápolásban is.

(fotó: facebook)

Kenjük be a kezünket vékonyan mézzel kb. 15 percre, majd langyos vízzel mossuk le. A pigmentfoltokat néhány csepp citromlével tüntethetjük el. A procedúra után szintén ajánlott a mézes pakolás alkalmazása. Hasonlóképpen a citrom a megoldás akkor is, ha elszíneződtek a körmeink. Nyomjuk bele körmeinket egy félbevágott citromba, már 10 perc elteltével látható lesz a különbség.

Ahogy a fenti példák mutatják, nem feltétlenül a kémiai laboratóriumokban kotyvasztott méregdrága kozmetikumok a megoldás. Merjünk visszatérni a régi receptekhez, hiszen nemcsak olcsóbbak, de természetesek és hatékonyak is. Hölgyeim, szépülésre fel!


Nyitókép: mult-kor.blog.hu

Címkék: , , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb