2022. március 5-én emlékeztek Esterházy János halálának évfordulójára a a prágai Motol temetőben. A megemlékezésen részt vettek a „legnagyobb felvidéki” tisztelői mind Felvidékről, mind Csehországból – magyarok és más nemzetek tagjai egyaránt. A helyszínen készült fotók mellett közreadjuk Balga Zoltán atya gondolatait is, amelyek napjainkban különösen aktuálisan csengenek.

„Szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót azokkal, akik gyűlölnek titeket. Azokra, akik átkoznak titeket, mondjatok áldást, és imádkozzatok rágalmazóitokért.”

Napi szinten szembesülünk azzal, hogy ezt milyen nehéz megvalósítanunk. Pedig nincs más út. Az ellenségeskedés háborút szít. Csak az igazság tesz szabaddá bennünket. Ennek vagyunk szemtanúi napjainkban is. A hazugság, az elferdített valóság konfliktust szül.

Ennek vált áldozatává Isten szolgája Esterházy János is, aki korának Közép-európai pseudovalóságával mert szembeszállni.

Tudta, hogy a rosszat csak az a jó tudja megsemmisíteni. A tömeggyilkos nácikat éppúgy megvetette, mint a tömeggyilkos kommunistákat, a népirtó Hitlert éppúgy, mint a népirtó Sztálint.

Isten szolgája Esterházy Jánosnak ez volt egyetlen „bűne”, amelyből erény lett!

„Keresztény és nemzeti alapon állunk, de a nyilaskeresztes beállítottság épp oly távol idegen számunkra, mint a bolsevisták sarlós kalapácsa.”

Ez napjainkban is példaként álljon előttünk.

Nemzetünk legtisztább vértanúi között van a helye.

fotók: REflex24/Morva Mátyás

Címkék: , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2023.11.29.

A Fő téri nagyparkoló a városi műjégpálya felállítása miatt az esti órákban lezárásra kerül

Értesítjük a tisztelt lakosságot, hogy 2023. november 29-én és 2024. január 7-én a Fő téri parkoló a városi…

2023.11.28.

December 1-től kezdik kifizetni a 300 eurós nyugdíjkiegészítést

A Szociális Biztosító december 1-jével megkezdi a rendkívüli, 300 eurós nyugdíjkiegészítés folyósítását, és december 20-ig minden jogosult megkapja…

2023.11.29.

SacheRock Underground fesztiválsorozat Zselízen

Míg a zselízi Sacher-ház történelmi épülete egyre épül-szépül és nyeri vissza eredeti, monarchista arculatát, addig a kulturális és…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb