Csata. Tabellaszomszédok, Garam és Ipoly menti csapatok viaskodtak egymással a lévai területi bajnokság VII. ligája harmadik fordulójában. A csataiak nem bizonyultak kedves vendéglátónak és 3:1-es vereséggel küldték haza az ipolyviskieket.

A nézők egy percig sem unatkoztak, ugyanis mindkét alakulat támadófutballt játszott. Amiatt viszont bosszankodtak, hogy rekkenő hőségben voltak kénytelenek végig ácsorogni, vagy ücsörögni a kilencven percet, hiszen a hivatalos kezdési idő előtt három és fél órával korábban (13.30-kor) indult útjára a labda. Az ok roppant egyszerű, a járásban kevés a játékvezető, így a területi szövetség néhány összecsapás időpontját módosítja. Csak szemléltetésképpen: Bugár András sípmesternek a hétvégén (szombat, vasárnap) ez már a negyedik meccse volt, utána pedig még Ipolyszakállosra sietett.

A kép csak illusztráció (fotó: pixabay.com)

A találkozó első helyzete Hulko Andreas előtt adódott a 13. percben, a vendégek csatárát jól ugratták ki a középpályások, Goda Róbert hálóőr azonban  messze kiszaladt a kapujából és hárított. Később is az ipolyviskiek voltak elemében, ám Gáspár és Andódy kísérletei pontatlanok voltak. A 20. perc tájékán a hazaiak is feleszméltek, Lakatoš, Urbančok és Szabó próbálkozásai viszont célt tévesztettek. A 32. percben Jakus Tihamér negyven méterről végzett el egy szabadrúgást és lövése Goda kapujának bal felső sarkában landolt. Az ipolyviskiek nem sokáig örülhettek a vezetésnek, mivelhogy Smiknya Bálint öngóljával kiegyenlítettek a csataiak, akik továbbra is a támadásokat erőltették és négy perccel később Horňák Gábor bal szélről a hosszú sarokba rúgta a bőrt.

A második játékrészben Andódy hét méterről nem talált a hálóba, majd szintén a vendégeknél Csala Kevin puskázott el egy kínálkozó helyzetet, illetve Goda mágnesként vonzotta a labdát. A csataiak közül Szőcs és Farkas lövései pontatlanok voltak, ám a 78. percben Szabó ügyesen elhúzott a bal szélen és higgadtan a bal alsó sarokba juttatta a lasztit, eldöntve ezzel a három pont sorsát. A vendégeknél elsősorban Berényi László csapatkapitány teljesítménye emelhető ki, szinte valamennyi támadás tőle indult el, a hazaiaknál pedig Goda Róbert kapus nyújtott kiemelkedőt.

„Nagyon akartuk a győzelmet, és ez a szív diadala volt. Vert helyzetből is sikerült fordítanunk”

– vélekedett a párbajt követően Szabó Gyula, a csataiak csapatkapitánya.

„Tökéletesen elfuseráltuk a meccset. A kelleténél többet vitatkoztunk a pályán és rengeteg helyzetet elpuskáztunk. Hiába, nincs egy épkézláb befejező csatárunk. Naggyá tettük az ellenfél kapusát”

– értékelte csapata teljesítményét Jakus Tihamér ipolyviski labdarúgó.

Címkék: ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.14.

Kutatás az Ipoly mente kultúrális életéről – Mondja el véleményét!

Győry Zsófi Nyugat-Magyarországról származik, végzős egyetemi hallgató Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetem. Idén szerzi meg diplomáját közösségszervezés-szakon. Mivel…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb