Hirdetés

Ipolyság. 2023. március 15-én tartották meg az 1848/49-es szabadságharchoz köthető ünnepi megemlékezésüket az ipolyságiak. A Megbékélés kapujánál összegyűltek Pongrácz János, Kemence polgármestere ünnepi gondolatait hallgathatták meg, aki Petőfi eseménydús életének ismertetése melett Ipolyság és Kemence közös múltjáról is beszélt, kiemelte, hogy az elmúlt évtizedek során – az utolsó 8 évet leszámítva – a két település partnerként kezelte egymást. A kapcsolatok megújításának első jelentős jele, hogy 2023-ban már Ipolyság is résztvevője lesz az Ipoly-feszt elnevezésű kultúrális programsorozatnak.

A jelenlévőkhöz szólt még Hlédik László, katolikus plébános, illetve Izsmán Jónás, református lelkipásztor. Az ünnepi rendezvény során a kultúrbetétekről Ipolyság magyar iskoláinak diákjai, illetve a város vegyeskara gondoskodtak. Érdemes kiemelni, hogy a megemlékezésen résztvevők létszáma az utóbbi évek tapasztalataihoz képest jócskán gyarapodott – ez mindenképpen biztató jel lehet. A jelenlévők a megemlékezés végén közösen elénekelték a Himnuszt.

fotók: REflex24/Morva Mátyás

Címkék: ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2023.06.04.

Ilyen volt a városi gyereknap Ipolyságon – képgaléria

Sok-sok év után újra élettel telt meg a Sóderos a tegnapi szezonnyitó városi gyermeknapon. Gyönyörű, rendezett környezet, színes…

2023.06.05.

Nemzeti összetartozás napja Ipolyságon (+képgaléria)

A trianoni békeszerződés megkötésének napját a nemzeti összetartozás napjává nyilvánító törvényt 2010-ben fogadta el az magyar országgyűlés, melynek…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb