Ipolyság. 2023. március 15-én tartották meg az 1848/49-es szabadságharchoz köthető ünnepi megemlékezésüket az ipolyságiak. A Megbékélés kapujánál összegyűltek Pongrácz János, Kemence polgármestere ünnepi gondolatait hallgathatták meg, aki Petőfi eseménydús életének ismertetése melett Ipolyság és Kemence közös múltjáról is beszélt, kiemelte, hogy az elmúlt évtizedek során – az utolsó 8 évet leszámítva – a két település partnerként kezelte egymást. A kapcsolatok megújításának első jelentős jele, hogy 2023-ban már Ipolyság is résztvevője lesz az Ipoly-feszt elnevezésű kultúrális programsorozatnak.

A jelenlévőkhöz szólt még Hlédik László, katolikus plébános, illetve Izsmán Jónás, református lelkipásztor. Az ünnepi rendezvény során a kultúrbetétekről Ipolyság magyar iskoláinak diákjai, illetve a város vegyeskara gondoskodtak. Érdemes kiemelni, hogy a megemlékezésen résztvevők létszáma az utóbbi évek tapasztalataihoz képest jócskán gyarapodott – ez mindenképpen biztató jel lehet. A jelenlévők a megemlékezés végén közösen elénekelték a Himnuszt.

fotók: REflex24/Morva Mátyás

Címkék: ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.06.14.

Van elég vízhozama a Garamnak a Mohi atomerőmű 3-4. blokkjának ellátásához?

Foto: Slovenske elektrárne a.s. Az ukrán háború ráébresztette a világot, hogy mennyire is sebezhetőek vagyunk energetikailag, még Európában…

2024.06.14.

EP-választás után: változik-e Brüsszel irányvonala?

Fotó: www.economx.hu Szerte az EU-ban lezajlottak az európai parlamenti voksolások, mint tudjuk, a felvidéki magyarságnak ismét nem lesz…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb