Az egyik legnépszerűbb húsféle, amit manapság a háziasszonyok használnak, az a csirkemell. A csirkemellből készített ételek megfelelnek az egészséges életmódot folytatóknak, hiszen egy teljesen zsírmentes húsról beszélünk. Megjelenhet a konyhában különböző saláták alkotórészeként, natúran sütve, akár grillezve vagy párolva is. Másrészt a kisgyermekes családokban is igen kedvelt, mivel a gyermekek ízvilágának is kedveznek a szép fehér húsú csirkemellből készült ételek. Nekem is a kedvenceim ebből a husiból készült ételek, és előnyükre legyen mondva, hogy gyorsan el is készülnek. Hétvégére vagy akár ünnepi ebédnek is kiváló a zsebes sült csirkemell. A legnagyobb előnye, hogy a „zsebeit” mindenki az ízlésének megfelelően töltheti meg. Én a következő receptnél sajttal és gombával készítettem.

(fotó: Gyekiczky Adrienn)

Vendégváróként, akár hidegen felszeletelve is kínálható, ha aszalt szilvával és szalonnával vagy csirkemájjal töltjük meg a csirkehúst. 

(fotó: Gyekiczky Adrienn)

A „zsebes” csirkemellhez természetesen szükségünk van csirkemellre, kemény sajtra (ízlés szerint), gombára (ez lehet friss vagy konzerv is), sóra, feketeborsra, vajra vagy olajra, füstölt szalonnára, kakukkfűre és 1 dl vízre.

Így készítjük: A csirkemellet kb. 2 centiméterenként bevagdossuk. Sózzuk, borsozzuk a húst, a bevagdosott részekbe is kerüljön a fűszerekből. A zsebekbe felváltva belerakjuk a kis szeletre vágott sajtot, illetve gombát. A sütőedény aljára én vajat szeleteltem, de ezt kevés olajjal is lehet helyettesíteni. A vajra ráhelyezzük a töltött csirkemelleket és a tetejére kakukkfüvet szórunk. Nagyon harmonizál a kakukkfű aromája a csirkehússal. A végén egy vékony szelet füstölt szalonnát teszünk a tetejére, amelynek, ha kisül a zsírja, és ráfolyik a mellre, finom szaftos lesz tőle a húsunk. A vizet a sütőedénybe öntjük, így nem szárad ki a hús a folyamatos vízpárolgástól. 180 fokos előmelegített sütőbe készre sütjük.  Bármilyen körettel tálalhatjuk, nyáron elég melléje egy könnyű saláta is.

(fotó: Gyekiczky Adrienn)

Kellemes főzést és jó étvágyat kívánok!

Címkék: ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.03.22.

Az Úri muri bemutatója a Komáromi Jókai Színházban

Ma mutatja be a Komáromi Jókai Színház Móricz Zsigmond Úri muri című zenés színművét. Az előadást Bagó Bertalan…

2024.03.28.

Generációk közötti párbeszéd és tudásátadás fiataloknak

A RE-START egy adott földrajzi régióra koncentráló akcióterv, amelyben több települési önkormányzat, közigazgatási szerv, gazdasági szereplő és civil…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb