A rohanó életünkbe sokszor nem fér bele, hogy reggelente együtt reggelizzen a család. Pedig fontos lenne a reggeli étkezés, mivel a hosszú naphoz ilyenkor vesszük magunkhoz a szükséges energiát. Legalább is annyit, amennyi délig kitart. A legtöbbször csak a hétvégén tud leülni a család, hogy együtt reggelizzen. Ilyenkor gyakran villás reggeli: tojásrántotta, tükörtojás, lágytojás kerül az asztalokra, de egy jól elkészített tojáskrém is kitűnő energiaforrás lehet. A tojásban benne van a kellő energia, viszont ez mellett nem hizlal. Egy jó tojáskenő több változatban is készülhet, mindenki szájízétől függően. Adható az alapkrémhez egy kiskanál mustár, majonéz, torma, apróra vágott hagyma is. Friss magos zsemlével, ropogós kiflivel, illatozó kenyérrel egyaránt laktató reggeli lehet. Lássuk, hogyan is készül!

Hozzávalók: 3 db nagyobb tojás, só, őrölt feketebors, 125 dkg vaj, egy kiskanál tejföl.

Elkészítés: A tojásokat keményre főzzük. A héjától megszabadított tojásokat egy tálban villa segítségével összetörjük. Hozzáadjuk a puha vajat, és jól összedolgozzuk. Ha vajunk nem elég puha, egy pár másodperces mikrózással rásegíthetünk erre. Belekeverjük a kiskanál tejfölt és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Pár percig hagyjuk állni, addig felvághatjuk a péksüteményeket, amire majd rákerül a tojáskrémünk. Tavasztól őszig friss zöldséggel (retek, paprika, paradicsom, uborka) télen fekete olívabogyóval fogyasztva tartalmasat reggelizhet a család egy jó tea vagy kávé kíséretében.

Mindenkinek kellemes beszélgetést kívánok a reggeli közben családja körében!

Címkék: , , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.14.

Kutatás az Ipoly mente kultúrális életéről – Mondja el véleményét!

Győry Zsófi Nyugat-Magyarországról származik, végzős egyetemi hallgató Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetem. Idén szerzi meg diplomáját közösségszervezés-szakon. Mivel…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb