fotó: Reflex24

Az ipolysági gimnázium Ifjúság utca 22. szám alatti épületén nemrégiben befejezték az ablakcsere első szakaszát, valamint 2019-ben több felújítási munkát is elvégeztek. 
A májusban kezdődő és augusztusban befejezett ablakcsere első szakaszára a Nyitra Megyei Önkormányzat (NMÖ) támogatásával, mintegy 140 000 eurós költségvetéssel kerülhetett sor.  Az ablakcsere második fázisa 2020 elejére várható, az első szakaszhoz hasonlóan 140 000 eurós költségvetéssel.

2018 és 2019 között felújították az épület szociális helyiségeit is, mely 140 000 eurós költséget jelentett. Ezenkívül kisebb javításokat is végrehajtottak az épület egyes elhanyagolt állapotban levő részein, melynek legfontosabb tételét a tető egy részének 11 000 eurós helyreállítása jelentette.

Az NMÖ további támogatásával felújították az iskola tornatermét is, kicserélték az ablakokat és a légkondicionáló berendezést, ez a felújítás közel 20 000 euróba került.

Az NMÖ által nyújtott támogatás mellett az iskola vezetősége arra  törekszik, hogy saját forrásaiból is áldozzon a rekonstrukcióra. Ilyen módon sikerült kicserélni az iskola éttermének ablakait és a főbejáratot is.

Refelx24

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb