A Deménd és Alsószemeréd között feltűnő útszéli keresztek száma is arról tanúskodik, hogy egy különösen veszélyes útszakaszról van szó.

fotó: Nyitra Megyei Rendőr-főkapitányság, a Nyitra megyei rendőrség hivatalos Facebook-oldala

2019-ben is számos közlekedési baleset történt ezen a szakaszon, ezek közül több súlyos következményekkel járt. 2019.november 4-én egy  Renault Laguna márkájú személygépkocsi vezetője az I/75-es útszakaszon Deménd felől Alsószemeréd irányába letért az útról, és balesetet szenvedett. “A sofőr nem az időjárási és útviszonyoknak, illtve az autó műszaki állapotának megfelelően vezette a gépkocsit.   Jobbra kanyarodás során a gépjármű jobb kereke letért az úttestről, a  gépkocsi vezetője elvesztette uralmát a jármű felett, s bár mindent megtett, hogy a gépkocsit az úttesten tartsa, a jármű bal oldalával egy fának ütközött. Az ellenőrzés során alkoholtesztet végeztek a gépkocsivezetőn, amely negatív eredményt mutatott.” tájékoztatott a Nyitra Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Renáta Čuháková.

fotó: Nyitra Megyei Rendőr-főkapitányság, a Nyitra megyei rendőrség hivatalos Facebook-oldala

Ez év júliusában egy fiatal motoros ütközött egy személygépkocsival ugyanezen az útszakaszon. A 16 éves sofőr egy Honda motorkerékpárt vezetett Deméndről Ipolyság felé, valószínűleg nem tartotta be a biztonságos követési távolságot az előtte haladó Volkswagen Passat mögött, és hátulról beleütközött. A közlekedési baleset következtében a fiatal motoros súlyos sérülésekkel került kórházba. Az alkoholszonda mindkét sofőr esetében negatív eredményt mutatott. Az anyagi kár több mint 2000 eurót tett ki. A fiatal sofőr jogosítványát a rendőrség bevonta”- olvashattuk a Nyitra megyei rendőrség hivatalos Facebook-oldalán.

2019 októberében és novemberében két újabb balesetre is sor került. “November 15-én három gépkocsi ütközött össze, a baleset során két személy sérült meg. A balesetre Deménd községben került sor az I/75-ös és a II/564-es utak kereszteződésében, a baleset oka az elsőbbségadás elmulasztása volt. 2019. 10. 31-én egy személygépkocsi és egy tehergépkocsi ütközött össze, a balesetben egy személy szenvedett sérülést.” A baleset Deménden az I/75-ös úton történt, melynek okaként szintén az elsőbbségadás elmulasztását  jelölte meg  Čuháková.

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb