Nemrégiben új tetőszerkezetet kapott az ipolysági Műszaki és Szolgáltatóipari Szakközépiskola. valamint befejeződött az ablakok és bejárati ajtók cseréjének harmadik szakasza is. A változások az iskolaépület arculatának megújulását eredményezték. A szakközépiskola igazgatója, Bugyi István elmondta, ezek a munkálatok nemcsak az épület felújítása és a szebb külső elérése miatt voltak fontosak, hanem jelentős mértékű hőenergia-megtakarítást is eredményeztek.

Az immár 60 éves iskolaépület rekonstrukciós beruházását a Nyitrai Kerület Önkormányzata is támogatta. A tetőszerkezet és a tetőburkolat felújítása mintegy 260.000 euróba került. “Az iskola főépületének régi tetejével már hosszú évek óta gondok voltak. Beázott, nem volt megfelelő szigetelés, és egyes tartóelemek már korhadásnak indultak. A munkák májusban kezdődtek, és idén augusztus végén fejeződtek be,” nyilatkozta az igazgató úr.

Az új iskolaév már új tető alatt vette kezdetét. “A jól végzett munka eredményét már az őszi hónapokban megtapasztaltuk, ugyanis a tető  nem ázott be ,és érezzük, hogy az osztályokban is melegebb van.” tette hozzá az iskolaigazgató.

Az ablakok és bejárati ajtók cseréjének három szakasza összesen kb. 150.000 euróba került. “Ezzel befejeződött a felújítások mindhárom szakasza, mely keretén belül kicseréltük az iskola főépületének összes nyílászáróját,” magyarázta Bugyi István.

Az iskola felújítási munkálatait a továbbiakban is folytatni szeretnék. “Jövőre (2020-ban, a szerk. megj.) tervezzük a tornaterem épületének felújítását. Elsősorban az épület hőszigeteléséről, az ablakok cseréjéről és a szellőzőrendszer beépítéséről lenne szó. E beruházás tervezett költségvetése körülbelül 130.000 euró,” fejezte be az igazgató úr.

Kép és szöveg: Andrej Budai

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb