Egy emberéletet követelő tragikus baleset történt Ipolyságon. A Szlovák Köztársaság Rendőrsége-Nyitra megye elnevezésű Facebook-oldal tájékoztatása szerint a 61 éves nőt 2019. 12. 20-án este a Honti úton található gyalogosátkelőn gázolták el, a Fiat Punto sofőrje az utolsó pillanatban vette észre a gyalogost, de az intenzív fékezés ellenére sem tudta megakadályozni a balesetet. A sérült nő kórházba szállítás után belehalt a sérülésekbe.

fotó: a SZK Rendőrsége-Nyitra megye Facebook-oldala

“A nyomozás során még vizsgálják a tragikusan végződött baleset körülményeit és a sofőr vétségét. A rendőrség folyamatosan felhívja a gyalogosok figyelmét a fényvisszaverő elemek szükségességére. A fényvisszaverő elemek életet mentenek, ezért ezért javasoljuk viselésüket! Figyelmeztessék szüleiket, nagyszüleiket, családtagjaikat is. Akár előkarácsonyi ajándékként is kaphatnak fényvisszaverő szalagot, magyarázzák el nekik, miért fontos ezt viselni. Séta közben, utazás során vagy templomba menet már a közelgő ünnepek alatt is  biztonságosabban közlekedhetnek viselésükkel”- tájékoztatott a rendőrség Facebook-oldalán.

fotó: a SZK Rendőrsége-Nyitra megye Facebook-oldala

A rendőrség a Lévai járásban már több ízben büntette a rossz látási viszonyok között, lakott területen kívül fényvisszaverő elemek nélkül közlekedő gyalogosokat. A törvény értelmében a vétségért akár 50 eurós bírság is kiszabható.

Forrás és fotó: a SZK Rendőrsége-Nyitra megye Facebook-oldala

Andrej Budai

Címkék: , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb