A Nyitra Megyei Önkörmányzat a másod- és harmadosztályú utak tulajdonosaként  egy pályázati anyagot készít elő  vissza nem térítendő pénzügyi hozzájárulás  igénylésére a Szlovák Köztársaság Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztériuma felé a TEN-T infrastruktúra hozzáférhetőségének javítása és a multimodális  közlekedési rendszer fejlesztése érdekében. Csenger Tibor, Nyitra megye alelnökének információi szerint a II/527 számú, Ipolyságot a megyehatárral összekötő útszakasz felújításáról van szó.

2020. január 29-én Tesmag városrészben a projektdokumentáció előkészítéséhez szükséges, helyszíni szemlével egybekötött munkamegbeszélés zajlott.  

“A projekt leadási határideje 2020 márciusa, az értékelés 2020 júniusában történik majd, a tervek megvalósítása pedig előre láthatóan 2021-ben kezdődhet meg. A projekt  feltételezett összköltsége 1,132 millió euró, mely az Integrált Regionális Operatív Program /IROP/ vissza nem térítendő támogatása által valósul majd meg. Az útszakasz hossza összesen 6 km”

– tájékoztatott Csenger.

Az ipolysági Fő téren levő kereszteződéstől kezdődő, Tesmagon át a megyehatárig húzódó útszakasz egy részét 1,2 km-en már 2017-ben új aszfaltréteggel látták el.  

“A fennmaradó 4,8 km-es szakasz felületét a projekt keretén belül lemarják, egy új aszfaltréteggel kiegyenlítik, az alapréteg 7 cm vastag lesz, a fedőréteg pedig 5 cm.  Az útszakasz teljes hosszán új biztonsági elemeket, vagyis az érvényes jogszabályoknak megfelelő függőleges jelzéseket, azaz útjelző táblákat  helyeznek el, felújítják a vízszintes közlekedési jelzéseket, valamint korlátokat is  felszerelnek. A projekt célja a közlekedésbiztonság növelése, ill. az első osztályú utak, esetünkben az I/66 infrastruktúrájához való  könnyebb hozzáférés biztosítása”

– fejezte be beszámolóját a megye alelnöke.


fotó és szöveg:
REflex24

Címkék: , , , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb